Termékeink

Márton és Lányai pálinkák

Márton és Lányai pálinkák

 

A MÁRTON ÉS LÁNYA PÁLINKA HISTÓRIÁJA.


„ Az 1991-ben alapított vállalkozásunk Tolna megyében, Györkönyben található.

A cég kezdetben bor- és almapárlat előállításával foglalkozott. Mióta megvásároltuk a 100 éves györkönyi községi pálinkafőzdét, a közvetlen, fatüzelésű kisüstöket átalakítás nélkül üzemeltetjük, érlelő pincének 100-150 éves pincéket használunk.

A termékpalettán mára már 10-12 éves érlelésű, kétszeres aranyérmes X.O. minőségű Bardin brandyt, valamint a hazai és nemzetközi versenyeken elismert  érlelt Bardin almapálinkát  kínálunk.

A hagyományos pálinkafajták, mint a barack-, vilmoskörte-, cseresznye-, szilva- és törkölypálinka mellett, nyitottunk a bogyós gyümölcsök felé is, mint a málna, ribizli vagy a szeder. Álmunkat megvalósítva, létrehoztuk egy kirobbanó, parfümös illatú termékcsaládot.

2008-ban kezdtünk el kisérletezni vad gyümölcsökből készített párlatokkal. A "Vackor" Vadkörte és a Vadőszibarack párlatok alapozták meg a Vadgyümölcspárlat termékcsaládunkat.

2009-től különböző mézes párlatok variációival rukkoltunk elő, melyeket nemcsak a hölgyek, hanem minden ínyenc hamar megkedvelt. Ezek közül a legnagyobb sikert a Mézes Ágyas Zölddió párlat és a Mézes Ágyas Áfonya párlat érte el.
 
2011 év végén új, limitált, számozott darabszámú pálinkacsaláddal rukkoltunk elő. A RESERVE válogatás azoknak az évjáratoknak és ízeknek 1-1 főzőüstnyi pálinkaszekciója, amelyeket az összes főzet közül az adott évben a legkiemelkedőbbnek találtunk. A Reserve tételek elkülönítésével egy olyan prémium kategória született, amely eddig a fogyasztók számára nem voltak elérhető. A 2010-es évjáratban 4 ízből kerültek ki a legjobbak: gurulós málna, magyar kajszibarack, cserszegi fűszeres szőlő és sárgamuskotály törköly.
 
A MÁRTON ÉS LÁNYAI pálinkák minőségének megmérettetése érdekében rendszeresen részt veszünk hazai (Hundeszt, Gyulai Pálinkaverseny, Ongai Pálinkaverseny) és nemzetközi (osztrák Destillata) párlatversenyeken, ahol minden évben számos díjjal – arany, ezüst, bronz érem – jutalmazzák a Márton pálinkák minőségét.

2008-ban a Destillata Nemzetközi Pálinkaversenyen a magyarországi Nemzetgyőztes címet nyertük el. "

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok