Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Knockando Scotch whisky

A Spey folyó partján található azonos nevű falucska mellett fekvő lepárló, több mint 100 éve, 1898 óta "ontja" magából az "élet vizét".

Relatíve ismeretlen lepárló, pedig a Knockando a tulajdonos Diageo ötödik legnagyobb mennyiségben eladott single malt márkája, köszönhetően a francia és spanyol piaci sikereinek.

Népszerűsége ellenére, termelésének kevesebb, mint 10%-a kerül single maltként forgalomba, a többi a J&B kevertjébe vándorol, amelyben a legmeghatározóbb összetevőnek (finger print) számít.

Skócia egyik legkönnyedebb whiskyjét állítják elő ebben a csinos kis pagodatetős főzdében, a palackokon pedig a lepárlás éve is feltüntetésre kerül.

A Knockando specialitása, az alapítás óta megmaradt tradíció, miszerint minden egyes palack maláta whisky, kizárólag egyetlen év (szezon) során készült párlatot tartalmaz.

Ez a hagyomány még azokból az időkből maradt fent, amikor a whisky lepárlás még szezonális tevékenység volt és a whisky csak az őszi és téli hónapokban készült. A hagyomány máig fennmaradt, a Knockando palackok címkéjén mindig megtalálható az évszám, mely a lepárlás évét jelöli.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!