Termékeink

Hennessy V.S.O.P. cognac 0,7 40% pDD

hennessy_vsop.jpg
Cikkszám: Ig-00530
26 330 Ft

termekismerteto

Hennessy V.S.O.P. cognac 0,7 40% pDD

 

Egy kis Hennessy történelem
Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )  

A Hennessy VSOP konyak egy friss, élettel tele ital, mivel legalább 4 évig, Limousin tölgyfahordókban érlelik a pincemesterek. Éppen ezért az illatai, ízei is intenzívek, gyümölcs, vanília, karamell, kávé, tölgy az uralkodó az aromák és ízek, illatok tekintetében.

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 4 év
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Így kóstold meg: Okvetlen érdemes tisztán, önmagában belekortyolni, hogy tudjuk mi is ez a Hennessy VSOP konyak. Ha ez nem elégít ki bennünket, akkor koktél receptekhez kell nyúlni és megkeverni a kedvencet belőle.

Legyen nagyon kellemes estéd !Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok