Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Naked Grouse Scotch whisky 0,7 40%

naked-grouse-malt.jpeg
naked-grouse-malt.jpeg
Cikkszám: Ig-306
Felvéve: 2014-04-09
Módosítva: 2022-02-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 17 971 Ft / 1 l
Ár: 12 580 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 12580 Ft 12580

Termékismertető

Naked Grouse Scotch whisky 0,7 40%

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Famous Grouse, Highland Distillery, és a palackozó az Edrington
Alapanyag: Árpa, - de 2 féle whiskyből keverik, a Highland Par és a Macallan-ból

Érlelés: Sherrys Fahordóban. (Oloroso)

Illat: A Naked Grouse Scotch whisky 0,7 40% illataiban érződik a whiskyk összekeveréséből származó összes előny az aromák kiteljesedésében. Olajos, szárított fűszernövényes, bársonyos már a gőzeiben is elsőre. Édeskés, malátás, fadongás, fahéjas, csokis, kakaós, karamellás. Szárított virágok és a szárított árpa nemes zamata rétegekben kerül elő. Pörkölt mogyoró és a mandula, némi gyömbér elmaradhatatlan. 

Íz: A Naked Grouse Scotch whisky 0,7 40% kóstolása nagyon kellemes az első másodperctől, mert tele van finom ízekkel, amelyek komplexen de még is jól beazonosíthatóan jelentkeznek be a kóstoló számára. Édeskés, még is kicsit száraz is. Gyümölcsös, mogyorós, mandulás, kesudiós, szerecsendiós, pisztáciás, csokis, kakaós, kevés ánizs és gyömbér, narancshéj is felfedezhető. Bársonyos, selymes, jól megérlelt ital. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, füstös, édeskés-száraz, mandulás, mogyorós, malátás, fás, finoman fűszeres.

Szín: Aranysárga - mahagóni

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Vendégeld meg a ma esti partin a szomszédokat is! Eggs!

 

Érdekesség:

Matthew Gloag a whisky-vel való kereskedést a XIX. század elején kezdte a skóciai Perth-ben. Igazán sikeressé 1860-ban vált fia - William B. Gloag – által, amikorra már elég jó hírnévnek örvendett, mint a legjobb minőségű borok és égetett szeszesitalok forgalmazója.

Célkitűzése az volt, hogy a legjobb minőségű whiskyt alkossa meg, és ebből az igényből azóta se adtak lejjebb. A legjobb minőségű, válogatott alapanyagok, a tiszta, skót víz, valamint a gondosan készített sherry és bourbon hordók együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a fogyasztók minden igényét kielégítsék.

1897-től számít a Famous Grouse szimbólumának a fajd madár, melyet Matthew Gloag lánya tett a termék motívumává. A név úgy formálódott "Famous Grouse"-sá, ahogy a márka népszerűsége nőtt.

Az 1930-as évekre a Famous Grouse a világ egyik kedvenc whisky márkájává vált Angliától, Európán és Ázsián át, egészen Ausztráliáig. A siker azóta sem hagyott alább. Éves szinten több mint 2 millió kartont értékesítenek világszerte.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!