Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Aberlour 18é Double Sherry Cask Finish whisky 0,7 43% pDD

aberlour-18-e-double-sherry-cask.jpg
aberlour-18-e-double-sherry-cask.jpg
Cikkszám: Ig-01668
Felvéve: 2024-06-20
Módosítva: 2024-07-02
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 86 743 Ft / 1 l
Ár: 60 720 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 60720 Ft 60720

Termékismertető

Aberlour 18é Double Sherry Cask Finish whisky 0,7 43% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Speyside
Lepárló: Aberlour Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 16 év
Érlelési kategória: Double Wood
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Ex-Whisky hordó
Használt hordók: Ex-Bourbon tölgyfa hordó,- de a befejezés spanyol sherrys hordókban történik.

 

Illat: Az Aberlour 18é Double Sherry Cask Finish whisky 0,7 43% pDD: Na ez a parfümös illat igazán csodás! Itt is leszögezhető, hogy a megillatozása nagyon jó feladat, kifejezetten vonzó mondhatjuk. Kipárolgásaiban az első az, hogy krémes, bársonyos, sima párák emelkednek fel a kóstoló pohárból. Az édeskés maláta, a kandírozott narancshéj, mazsola, tölgyfadonga aromái egyben érezhetőek a citrusokkal, a fűszerekkel, szárított növények zamataival. Kakaós, pörkölt, csokoládés, füstös illatok maradnak a legvégére, de a fekete ribizli is megjelenik,- na és csodás finomsággal a sherry is.

Íz: Az Aberlour 18é Double Sherry Cask Finish whisky 0,7 43% pDD: Az első korty folytatást követel! Az ízeiről először az a gondolat jut eszünkbe, hogy rettentően összetett, komplex, kevert. Az első korty mint egy nagyon sima gyolcs, bársonyosan borítja be a szájat, az ízlelő bimbókat, majd elindulnak az aroma rétegek sokasága a felismerhetőségi és egymástól történő elválasztási szakasz felé, ahogyan felmelegszik a korty. Édeskés, malátás, hordó dongás, sherrys, pörkölt mogyorós és mandulás, diós és plusz a gyömbér és a citromfű fedezhető fel. Aztán a mazsola, a méz, a csokoládé és a karamell. Nagyon jó ital, dicséret a mesternek, az alkotónak!

Lecsengés: Hosszú, pörkölt, kissé füstös, sherrys, ízes.

Szín: Arany borostyán

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Kedves egészségedre!

 

Érdekességek:

Az Aberlour Whisky márka a világ szakemberei és fogyasztói között nagy elismrést aratott, arat ma is. Nagyon sok díjat besöpörtek már. Hihetetlen gondossággal válogatják ki az alapanyagokat és választják meg a hordókat. 

Nemzetközi elismerések, díjak: 2015 International Whisky Competition Ezüstérem, 2015 The Scotch Whisky Masters (The Spirits Business) Aranyérem, 2014 International Spirits Challenge Aranyérem.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!