Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Sake Samurai 0,72 16%

sake-samurai.jpg
sake-samurai.jpg
Cikkszám: Ig-01617
Felvéve: 2024-03-04
Módosítva: 2024-04-17
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 30 264 Ft / 1 l
Ár: 21 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21790 Ft 21790

Termékismertető

Sake Samurai 0,72 16%


Származás: Japán
Gyártó : Asahikawa Brewing Company, Hokkaido
Alapanyag: Rizs+forrásvíz

 

Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják, ami kb. 15-25 %-a az egész szemnek.

Illat: A Sake Samurai 0,72 16% is az egyik leghíresebb, legjobb minőségű sake Japánban. (nyilván nem csak egyféle van) A megillatozása a távoli japán nép tiszteletreméltó hagyományőrző tevékenysége miatt is egy izgalmas és komoly, nagyon jó feladat, fel vagyunk zaklatva, természetesen jó értelemben! Nos az első a semleges, kicsit lisztes érzet. Természetesen fel kell melegíteni az italt tetszés szerint 5-50 fokra, és utána foghatunk neki a megillatozásnak. Ez is egy félszáraz, Japánban nagyon ízesnek talált ital a sake-k között. Ismét le kell írni, amit a sake-k kapcsán szinte állandóan érzünk: almás, körtés, gyümölcsös, némi körte beütéssel. A szokásos icipici gyömbér és ánizs itt is meg van. Selymes, kerek ital a párái alapján. Az illatok egy finom eloszlású "felhőt" alkotnak. Igen, ezt sokszor leírtuk, de így igaz.

Íz: A Sake Samurai 0,72 16%: Az illatok után nyilván már kell egy pár csepp tényleges kóstolás is. A kellő megízlelés miatt több korty kell, nyilván az 5-50 fok között minden tartományban kicsit más ízt érezhetünk. Azonban az állandóságot az édeskés, de valójában félszáraz, gyümölcsös, almás, szamócás, körtés és finoman fűszerezett zamatok álkotják. Itt is nagyon magas szintű és kiváló az ízek összhatása. Lekerekített, bársonyos ital. Némi tószt, lisztesség, kelt tésztás érzet és a fadonga zamat kerül elő. 

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, a végén az enyhén édeskés-száraz, szénás, lisztes zamatokkal tűnik el. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulira - főleg ha japán vendégid is vannak - vigyél ebből a szép sake-ből! Eggs!

 

Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!