Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Courvoisier X.O. Extra Old cognac 0,7 40% pDD

courvoisier_xo_extra_old.jpg
courvoisier_xo_extra_old.jpg
Cikkszám: Ig-01589
Felvéve: 2023-11-17
Módosítva: 2023-11-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 106 857 Ft / 1 l
Ár: 74 800 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 74800 Ft 74800

Termékismertető

Courvoisier X.O. Extra Old cognac 0,7 40% pDD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Courvoisier Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő, /Grand Champagne, Petit Champagne, borderies/

Érlelés: 20 év, tölgyfahordóban.

Illat: A Courvoisier X.O. Extra Old cognac 0,7 40% pDD valódi és alapos kóstolása az illatok megismerésével kell, hogy kezdődjön. Kipárolgásaiban azonnal kiérződik az ódon, mazsolás-édeskés, szőlős, régi boros, eredeti konyakos aromák garmada. Vaníliás, tölgyfahordós, dongás, almakompótos, fahéjas, gyömbéres, narancshéjas. Jelen van a páráiban a lekváros, dzsemes, mogyorós, mandulás aroma réteg. Nagyon szép alkotás, selymes és bársonyos, tökéletes párlat.

Íz: A Courvoisier X.O. Extra Old cognac 0,7 40% pDD illataitól elkábulva jöhet az első finom korty. Az első benyomásnál már is minden elképzelésünk visszaigazolódik. Érezhetőek a kiemelten lágy, selymes, zamatos, mazsolás, szőlős-boros-konyakos alap jegyek, ízek rétegei. Édeskés-száraz, enyhén barackos, vaníliás, csokis, és karamell, jázmin, pörkölt mandula, kis égetett cukor, ódon tölgy is érezhető. A többfázisú hordós érlelés eredménye az, hogy olajossá, sűrű zamatúvá vált. Van benne tószt, mandula, mogyoró is.

Lecsengés: nagyon hosszú, édeskés, hordós, gyümölcsös, vaníliás, fűszeres.

Szín: sötét borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Fogyasztását ne kösd össze más itallal, próbáld ki egy csillogóan szép kristály pohárban, 18-20 fokon.

Szép estét neked,- ez egy nagyon vagány választás, sőt ajándéknak is remek! Eggs!


Érdekesség: Ennek a konyaknak, azaz a Courvoisier-nak a méltán híres története 1809-ben kezdődött. Ekkor Emmanuel Couvoisier és Louis Gallois borkereskedő úgy gondolta, hogy ideje céget alapítani. Tették ezt Párizsban.
Történt egyszer, hogy a jó munkának következtébe Napoleon Bonaparte tette tiszteletét náluk. A nagy hadvezérnek igen-igen megtetszettek a nedűk, és megparancsolta a katonáinak az ellátását is ezzel a finomsággal, reggelente egy pohárral kaptak,- kedély javítóként.
Amikor száműzetésbe ment, akkor csak pár hordót vitt ebből a konyakból, mint az egyetlen engedélyezett luxus cikket.A VSOP palackjába vegyesen kerül 20 és 35 év közötti érlelésű párlat. 1994-ben a 'Wine and spirit' világversenyen a legjobb konyaknak választották meg.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!