Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hennessy X.O. Kim Jones Edt. cognac 0,7 40% fémDD

hennessy-xo-kim-jones-edt.jpg
hennessy-xo-kim-jones-edt.jpg
Cikkszám: Ig-01587
Felvéve: 2023-11-17
Módosítva: 2023-11-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 181 186 Ft / 1 l
Ár: 126 830 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 126830 Ft 126830

Termékismertető

Hennessy X.O. Kim Jones Edt. cognac 0,7 40% fémDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: minimum 15 év
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, 15 évig, 100-féle alap cognacból keverik

Illat: A Hennessy X.O. Kim Jones Edt. cognac 0,7 40% fémDD: A kipárolgása hozza a már megszokott időtlen állandóságot, azaz rendkívül gazdag aromákkal bír, ezért is olyan egyedi. Tele van gyümölcsösséggel, hordós, tölgyfás, vaníliás, azsalt gyümölcsös, citrusos, kandírozott narancshéjas, lágyan fűszeres, kakaós, karamell, pörkölt mogyorós és mandulás, tósztkenyers, sült banán és lekvárosság tapasztalható meg a szaglóhámon.

Íz: A Hennessy X.O. Kim Jones Edt. cognac 0,7 40% fémDD: Csodás első cseppek igazolják vissza az illatai alapján a várakozásunkat. Mély, dús, olajos, összetett zamatai egy igazi örömforrást jelentenek a kóstolónak. Édeskés, száraz, gyümölcsös, szárított és kandírozott gyümölcsös, lekváros, citrusos, kakaós, vaníliás, csokis, mogyorós, diós, fahéjas.

Lecsengés: Hosszú, hordós-gyümölcsös, száraz, édeskés, csodás ízekkel varázsol el.

Szín: Csodás borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Nagyon fontos, hogy vedd elő a legszebb kristály vagy ólomkristály konyakos poharadat, fényesítsd ki, tégy bele 5-8 cent XO-t és helyezkedj kényelembe, mert nagy dolgok fognak történni a nyelveden és az ízlelő bimbókban!

Legyen csodás napod, de ha társaságra vágysz, akkor a Barátok örülni fognak,- eggs!

Egy kis Hennessy történelem:

Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )

Arra is van adat, hogy az első XO Cognac elkészítését M. Hennessy úr gondolta ki és valósította meg a késztermék létrehozásával. Tette mindezt 1870.-ben. Nem is adott, nem is kínált meg mást ebből az exkluzív itókából csak a családja tagjait és a barátokat. 77 évvel később, az egyik Hennessy fiú megtervezte a konyak csodás üvegét, nos ő volt a Richard nevű úr.

A Hennessy X.O nem véletlenül olyan nagyszerű konyak, - hiszen nagyon magas életkorú ,,nyugdíjas,, konyakok keveréke. Ezért is oly titokzatos és egzotikus nedű amit a gyönyörű ívű üvegben találunk. Elárulhatjuk, több mint 100 féle, a legjobb területről való konyakból kevertek ki nekünk, a jó konyak szerelmeseinek, a fogyasztóknak egy ilyen boszorkányosan finom italt.

A Hennessy X.O. Kim Jones Edt. cognac 0,7 40% fémDD: Ez a formatervezett csomagolás teszi igazán kvázi ajándékká ezt az italt,- persze önmagadat is megörvendeztetheted...

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!