Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Wild 0,7 30%

ballantines-wild.jpg
ballantines-wild.jpg
Cikkszám: Ig-01561
Felvéve: 2023-07-27
Módosítva: 2023-07-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 10 614 Ft / 1 l
Ár: 7 430 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 7430 Ft 7430

Termékismertető

Ballantines Wild 0,7 30%

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Tölgyfa hordóban

Ízesítés: cseresznye

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, méghozzá 57 féle maláta whiskyből, + a saját lepárlójában főzött kukoricawhiskyből.

Illat: A Ballantines Wild 0,7 30%: Mindjárt kitűnik a cseresznye illata, a lágyító hatása az aegyébként remek alap aromákra. A gyümölcsön túl azért megmaradtak a márkacsalád kiváló alap értékei a páráiban: gabonás, édes, virágos, hordós kipárolgásai mellett érezhető a vaníliás, kicsit füstös, karamellás, gyümölcsös, almás, fűszeresnek mondható aromák sora is. Selymes páráiban némi kardamon, citromfű, banán, mazsola és méz is előkerül nagyon halványan. Kifejezetten érezhető a pörkölt mogyoró és a mandula - szintén csak icipicit, illetve az elenyésző füst.

Íz: A Ballantines Wild 0,7 30% whiskylikőr nyilván szinte az orrunkba tolja a csresznyét, annak nagyon kellemes finom illatát. Átalakítja a whisky jellegzetes és hagyományos ízeit, de azért az értékei megmaradtak: édes, gabonás, malátás, hordódongás, finoman eloszló aromákkal indul a kóstolás első kortyaiban. Érezhető benne továbbá a pörkölt mogyoró nagyon enyhe zamata a manduláéval együtt, vanília, fahéj, citromfű, érett alma, méz és egy kicsike mazsola aroma úgyszintén. Selymesen érintkezik az ajkakkal, bársonyos a szájban megforgatva. 

Lecsengés: Nem túl hosszú,viszont gyümölcsös-cseresznyés,  édes, dongás, malátás, pörkölt íz tűnik tova.

Szín: Sárgás barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ne is keress más italt a mai bulira,- főleg ha Hölgyek is érkeznek! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!