Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Taittinger Nocturne Sec champagne 0,75 pDD

taittinger-nocturne-sec.jpg
taittinger-nocturne-sec.jpg
Cikkszám: Ig-01554
Felvéve: 2023-06-29
Módosítva: 2023-07-14
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 38 787 Ft / 1 l
Ár: 29 090 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 29090 Ft 29090

Termékismertető

Taittinger Nocturne Sec champagne 0,75 pDD

Származás: Franciaország, Champagne
Gyártó: Taittinger  Pezsgőpincészet
Alapanyag: Szőlő, - Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Menuier, - így már cuvee
Érlelés: Methode Traditionnelle, minimum 3 évig

Alkohol tartalom: 12,5 % vol

Szőlők: 40 % Chardonnay, 60 % Pinot Noir -de 35 különböző termőterületről

Érdekesség: A társaságot 1734.-ben Jacques Fourneaux alapította, majd 1945.-ben már a Taittinger család adta hozzá a nevét és persze a szakmaiságot, a szorgalmat és a türelmet. Az ő "Ars Poetica-juk" az volt, hogy a 3 féle alapborból a frissességet és a nagyon kellemes aromákat biztosító Chardonnay felé tolják el a keverési arányt. Nagyon összetetté teszi a Taittinger pezsgőket az is, hogy az alapborok 40 féle dűlőről kerülnek a hordókba.

Ma Mr. Pierre Emmanuel Taittinger a család elnöke, aki a legszigorúbb technológiai követelményeket tartja szem előtt a minél magasabb minőség érdekében.

Illat: A Taittinger Nocturne Sec champagne 0,75 pDD pezsgő beletartozik a franciák nagyszerű és csodás pezsgőinek a sorába. Az első pohár első megillatozása is rögtön meggyőző erővel ragad el bennünket. Az apró, kemény, sűrű gyöngyöződése arra utal - amit meg is tapasztalunk - nevezetesen, hogy nagyon gyümölcsös, szőlős, barackos, körtés, mazsolás, mangós aromái kifogástalanok. A hosszú érlelési szakasz kiegyensúlyozta az illatokat, így lett ez egy csodás, élvezetes pezsgő. Ez az ital nem túl száraz, éppen kellemesen jó!

Íze: A Taittinger Nocturne Sec champagne 0,75 pDD egy olyan pezsgő, amelynek az alapborai minimum 4 évig hordóban nyugodtak, és ez a kóstoláskor érezhető bársonyosságot is eredményes, a minőséget megemeli. Az ízlelgetés első megállapítás az, hogy nagyon aromás és frissen pattogó-gyöngyöző zamatokkal van tele. Vajon milyenekkel ? A legelső a Chardonnay okán a szőlős, finom boros, majd a sárgabarackos, almás, körtés, citrusos, fűszerekkel teli íz-jelleg. Nagyon szépen adja le az aromák sorának minden egyes jelenlévő elemét.  

Lecsengés: Hosszú, nagyon gyümölcsös, nem túl száraz, fűszerezett.

Szín: Világos borostyán.

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra. 

Élni tudni kell, na pont ezért pohárra fel! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!