Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Caol Ila Distillers Edition Double Matured 0,7 43% pDD

caol-ila-distillers-ed-double-matured.jpg
caol-ila-distillers-ed-double-matured.jpg
Cikkszám: Ig-01519
Felvéve: 2023-03-06
Módosítva: 2023-03-08
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 50 586 Ft / 1 l
Ár: 35 410 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 35410 Ft 35410

Termékismertető

Caol Ila Distillers Edition Double Matured 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Caol Ila Lepárló
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 12 éven át fahordókban, (európai és amerikai) majd + 1év a Moscatel Sherry-s hordóban fejeződik be.

Illat: A Caol Ila Distillers Edition Double Matured 0,7 43% pDD finom italra az a jellemző, hogy az alap 12 éves ital kapott még egy extra évet a sherrys hordóban, amely eljárás jelentősen módosította is az aromákat. A plusz vonások a lekvárosság és a meggyes-sherrys, borsos, csípős, szarvasgombás, dohányos, kávés jelleg. Persze a hagyományos zamatok is ott bujkálnak,- ilyen a füstösség, gyümölcsösség, lolajosság, dongás és fás vonás. Édeskés, de kissé száraz ezzel párhuzamosan. Benne van változatlanul  a citromfű, csokoládé és a pörkölt mandula, gyömbér, menta, dió, kesudió.

Íz: A Caol Ila Distillers Edition Double Matured 0,7 43% pDD ízeiben első megállapítás az, hogy nagyon különbözik az alapnak tekinthető 12 éves érlelésűtől. Bejött a sherrys hordó extra vagány és összetett aromákat jelentő komplexitása, a lekváros, meggyes, cseresznyés, szilvás, dohányos, pörkölt kávés, pörkölt kókuszos íz jelleg, méghozzá nagyon dús és mélyen ható koncentrációban. Az eredeti füstös, malátás, édeskés, de száraz, gabonás, szárított és aszalt gyümölcsös vonás, a pörkölt olajos magvak, a csipetnyi bors, kevés citromfű, szegfűszeg és fekete bors - szintén megőrizte a helyét az italban. Szépen lekerekített, még klasszabb whiskyt ismerhetünk meg.

Lecsengés: Hosszú, krémes, olajos, meggyes, sherrys, likőrös, füstös, gyümölcsös, fűszeres, malátás, fás.

Szín: Aranysárga - barnás, pirosas.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Kínáld meg magad ma este és elmélkedj a világ nagy dolgairól!  Eggs!

 

Érdekesség:

 Minden év őszén jelenteti meg a Diageo válogatott lepárlóinak Distillers Edition névre keresztelt italait, amelyek a standard verziókhoz képest utóérlelésen esnek át.

Ebben a sorban foglal helyet a Caol Ila Distillers Edition Double Matured 0,7 43% pDD is, amelyet a 12 év érés után még egy évre az édes spanyol bor, a Moscatel sherry használt hordóiba zárnak. Az utóérleléstől plusz komplexitást kap az ital, a sherry csodálatosan egyesül az Islay füstösséggel."VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!