Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tequila Sierra Antiguo Anejo 0,7 40%

tequila-sierra-antiguo-anejo.jpg
tequila-sierra-antiguo-anejo.jpg
Cikkszám: Ig-01468
Felvéve: 2022-11-18
Módosítva: 2022-11-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 16 186 Ft / 1 l
Ár: 11 330 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 11330 Ft 11330

Termékismertető

Tequila Sierra Antiguo Anejo 0,7 40%

Származás: Mexikó, Guadalajara
Gyártó: Tequila Sierra Distillery
Alapanyag : Agavé Weber Blue

Érlelés: érlelt, 2 évig, használt bourbon tölgyfa hordóban.


Illat: A Tequila Sierra Antiguo Anejo 0,7 40%: Az első aromák az orrban jelzik, hogy ez nem a szokásos gyümölcs, gabona alapú alkoholos ital. Az agavé növény illata speciális, semmihez sem hasonló. Azonnal érezzük, hogy ez az ital friss, citrusos, fűszeres, kissé bors illatú. Remek kombináció! Na de itt ennél a változatnál még bejön a 2 éves hordós érlelés hordófűszere, vanília, gyümölcsösség. 

Íz: A Tequila Sierra Antiguo Anejo 0,7 40%: Ha már a kezedben van egy töltött pohár, akkor kezdj bele az ízlelésbe, mert ez nem szokványos élmény lesz! Az első illat itt az agavé, a vanília, a gyümölcsösség, citrusosság, a fűszeres, frissítő élvezetet nyújtó érzés + a hordósság. Van benne kicsi bors, a narancshéj és a citromhéj, alma nagyon finoman előkerülő aromája is.

Lecsengés: Könnyű, jó hosszú, vaníliás, fűszeres, hordós.

Szín: Sárgás - barna.

Így kóstold meg: Önmagában 18-21 fokon is finom, hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja. Remek koktél alapanyag. A citrom + só változat közismert.

Legyen kellemes partid ma este a haverokkal!


Egy kis tequila szótár:

Blanco, Plata, Silver: Érleletlen
Joven, Oro, Gold: Érleletlen + érlelt keveréke, vagy érleletlen + természetes színezék
Reposado, Aged: 2 hónap minimum, maximum 1 év tölgyfahordóban
Anejo, Extra Aged: Legalább 1 év maximum 600 literes tölgyfahordóban
Extra Anejo, Ultra Aged: Minimum 3 év maximum 600 literes tölgyfahordóban

Érdekesség a gyártótól:

" A növény, amelyből a Sierra Tequila készül, 2000 méter magasan, a Sierra Madre nyugati oldalán terem, s nem más mint az Agave Tequiliana Weber, azaz a kék agávé. A szigorú mexikói törvények szerint a tequila gyártásához használt növények csakis Jalisco állam egyes pontosan körülhatárolt területeiről származhatnak.

A Sierra Tequilát kizárólag egyetlen fajta kék agavé kaktuszból, a Tequila Weberből szabad előállítani. A hazánkban forgalmazott Sierra Tequila Mexikó Guadalajara nevű városában készül.

A lepárlóüzem környékén elterülő ültetvényeken nő az értékes agavé kaktusz, amelynek legalább 10 évi fejlődés után van reménye arra, hogy tequila-itallá lényegüljön át... Vagyis az idén elültetett palánták majd a 2020. évi lepárlásban mutatják meg erejüket. Az eljárás lassú és munkaigényes.

A felégetett és más kultúrnövényekkel termőre fordított ültetvényekre kis kaktuszpalántákat ültetnek. A harmadik évtől kezdve a nagy leveleket időnként csonkig vágják, hogy a napfény a törzsig elhatoljon.

Az italgyártás alapanyaga az ananászhoz hasonló 9-10 éves növénytörzs, amelyet kemencében fermentálnak, majd erjesztenek, s a keletkező 9 fokos bort kétszer desztillálják, majd beállítják a szesztartalmát.

A tequila fanatikus hívei az eredeti mexikói módszert követik az ital élvezetére: A jobb kézfejre fahéjat szórnak, gyors mozdulattal a nyelvükre öntik, majd nagyot kortyolnak az italból, s beleharapnak egy szelet narancsba. A tequila kitűnő alapanyaga koktéloknak és longdrinkeknek, elég csupán a világhírű Margaritára vagy a Tequila Sunrise koktélra gondolni. "
VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!