Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Lagavulin 8é Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD

lagavulin-8-e.jpg
lagavulin-8-e.jpg
Cikkszám: Ig-01456
Felvéve: 2022-10-27
Módosítva: 2023-09-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 49 671 Ft / 1 l
Ár: 34 770 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 34770 Ft 34770

Termékismertető

Lagavulin 8é Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: LAGAVULIN Palackozó
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 8 éven át, tölgyfa hordóban.

Érdekesség: a lepárló 200 éves fennállásának az ünneplésére készült (2016). Azért 8 éves, mert Mr. Alfred Barnard a The Whisky Distilleries of the United Kingdom szerzője korábban talált egy neki nagyon kedves 8 éves érlelésű változatot, és így ezt is most beemelték a sorba, a 16 éves mellé.

Illat: A Lagavulin 8é Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD: Kellemes, tőzeges, füstös, harmonikus párákat ereget a kóstoló pohárból. A maláta, a hordó és az érlelés helye teljesen tipikus aroma rétegeket hozott létre. Száraz-édeskés-tölgyfás-füstös-sós érzetet produkál már a legelső pillanatban ez a márka családtag is. Olajos, bársonyos, krémes, sűrű, dús, csokis, pörkölt kókuszos, enyhén vaníliás, pörkölt mogyorós, mandulás, kakaós.   

Íz: A Lagavulin 8é Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD: Nem csalódunk az illatok után az ízekben sem, annyi biztos! Nagyon tipikus ízrétegek rakódnak egymásra, száraz-sós-kesernyés-édes-füstös-dongás. Némi aszalt gyümölcs, kandírozott narancshéj, csipetnyi fehérbors, némi fahéj, kakaó, tószt is előkerül a többedik kortynál. Bársonyos, krémes, selymes, fűszeres. 

Lecsengés: Kifejezetten közepesen hosszú, gyümölcsös, fahordós, sós-édeskés-száraz-füstös, malátás, fűszeres.

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Na ez a whisky jó alkalom, hogy együtt légy a Szeretteiddel egy-egy pohárka mellett! EGGS!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!