Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dalmore The Quintet Single Malt Scotch whisky 0,7 44,5% pDD

dalmore-the-quintet.jpg
dalmore-the-quintet.jpg
Cikkszám: Ig-01420
Felvéve: 2022-08-04
Módosítva: 2023-12-14
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 92 071 Ft / 1 l
Ár: 64 450 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 64450 Ft 64450

Termékismertető

Dalmore The Quintet Single Malt Scotch whisky 0,7 44,5% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Dalmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.

Érlelés: az alap ex-bourbon hordós érlelés után ötfelé osztják, ötféle hordós befejezést sdva ennek a blended csuda italnak. 1.- Moscatel, 2.- Malnsey Madeira, 3.- Matusalem 30 éves, 4.- portói 10 éves, 5.- Bordeaux Cabernet Sauvignon. 

Érdekesség: A Mackenzie klán uralta vidék ez a whisky "bölcső" 1263.-tól. Az üvegeken lévő szarvasagancs a klánnak a királytól kapott jelképe és zászló képe. Ez az un. Royal Stag - Király szarvasbika.  

A kék szín pedig III. Sándor Király hivatalos színe volt, az előtt tiszteleg ez a szép csomagolás.

Illat: A Dalmore The Quintet Single Malt Scotch whisky 0,7 44,5% pDD: Kipárolgására rá kell szánni minimum 15, de inkább 20 percet is az összetettségének a kielemzése miatt (de ki bírja ki addig egy korty nélkül...?) Ez a változata a Dalmore családnak szintén frenetikus! Nagyon nagy komplexitás, élvezetes illat pamacsok, varázslatos aromák a jellemzőek. Édeskés, simogatóan pörkölt olajos magvas, gyümölcsös, malátás, hordós, narancs héjas, kakaó és csokoládé, meggy, sherry, pörkölt tölgyfa, tósztkenyér és vanília tűnik fel a felhőjében. Szárított virágos, mazsolás és mézes, lekváros - ez a változat is. Fűszeressége szintén összetett, szárított szénás, nektáros.

Íz: A Dalmore The Quintet Single Malt Scotch whisky 0,7 44,5% pDD: Hát ez egy eszméletlen jó kis "anyag"! Az első kortyai által már nyugtázzuk is az élvezet magas fokát! Édeskés-malátás-tölgyes-fűszeres-sherrys-gyümölcsös - mindez egyszerre érinti meg a kóstolót, egy időben. Vaníliás, kandírozott narancshéjas, lekváros, kakaós, csokoládés, marcipános, pörkölt mandulás és mogyorós, diós. Fűszerességében megjelenik a szegfűszeg, fehérbors, fahéj és a kardamon is - de ez egyben családi jellemzője ennek a márkának. Selymes, bársonyos, mély, letisztult, olajos.

Lecsengés: Hosszú, vaníliás, sherrys, portóis, meggyes-cseresznyés, pörkölt mandulás, malátás, csokis.

Szín: Sötét-pirosas-barnás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Okozz meglepetést ma a Tisztelt Vendégeknek a tervezett bulin! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!