Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Macallan 15é Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

macallan-15-e-double-cask.jpg
macallan-15-e-double-cask.jpg
Cikkszám: ig-01302
Felvéve: 2021-09-24
Módosítva: 2023-12-20
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 134 400 Ft / 1 l
Ár: 94 080 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 94080 Ft 94080

Termékismertető

Macallan 15é Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Macallan Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 15 évig, amerikai és európai tölgyből készült Ex-Sherrys hordóban.

Érdekesség: Eredetileg csak a spanyol Jerez tartományból származó európai tölgyfa hordókban érlelték a whiskyt. Ez a 15 éves Double Oak Whisky is részben ennek a hagyománynak a része, eleme! Az más kérdés, hogy itt megjelenik az amerikai tölgy is, de, ex-sherrys hordó változatban. 

Illat: A Macallan 15é Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD: Kitöltve érezhető az ódon jelleg, a 15 év. A kipárolgásaiban bejelentkezik a 2-féle hordó összetettsége, pontosabban a hordók hatása az aromákra. Ez a márka családtag is kifejezetten az édesebb párájú kategóriába tartozó italról van szó, mert a 12 év a sherrys hordó sherrys sötétjé ezt hozta ki az italból. Tehát édeskés-száraz, nektáros, mezei virágos, meggyes, rumosmeggyes, akácvirágos, virágmézes zamatok uralokodnak és csak másodsorban a malátás, gabonás, égetett tölgyfahordós, datolyás, fügés zamat rétegek, illetve a fahéjas, pörkölt mogyorós, mandulás jegyek.

Íz: A Macallan 15é Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD: Nagyon kellemes első benyomással futunk össze rögtön a kóstolás elején. Itt is a 2-féle  spanyol hordók 15 évi érlelő hatása édes, sherrys, meggyes, rumosmeggyes, malátás, fahordós-tölgyes, cédrusos, pörkölt kókuszos, datolyás, fügés, ízeket teremtettek - ettől jó ez a nedű is. Pörkölt mogyoró és mandula valamint kesudió, dió, fahéj, karamell, méz, mazsola, citrusok, finom édeskés fűszernövények, citromfű is ott van a többedik kortyban. Selymes, bársonyos, krémes, jó húzású whisky.   

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, sherrys, fahordós, pörkölt magvas, kissé füstös.

Szín: Pirosas -aranysárga

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Egy ilyen palackkal a hónod alatt jelenj meg ma a Partyn! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!