Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dictador The Best of 1981 rum (Kolumbia) 0,7 44%

dictador-best-of-1981.jpg
dictador-best-of-1981.jpg
Cikkszám: Ig-01254
Felvéve: 2021-04-16
Módosítva: 2021-06-09
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 118 286 Ft / 1 l
Ár: 82 800 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 82800 Ft 82800

Termékismertető

Dictador The Best of 1981 rum (Kolumbia) 0,7 44%


Származás: Columbia
Gyártó: Dictador Rum Distillery
Alapanyag: cukornádméz

Érlelés: 
36 évig, speciálisan ennek a rumnak készült, használt tölgyfa hordóban történt (sherry) Limitált mennyiség áll csak a rendelkezésre, 306 palack!

Illat:
A Dictador The Best of 1981 rum (Kolumbia) 0,7 44%: Ha egy cukornádmézből készült rum 36 évig nyugodott fahordóban, az egészen elképesztő aromákat eredményez. Gyümölcsö-lekvárossága szembetűnő, de egyébként nagyon hasonló az 1980-as változattal. Őis rendkívül komplex, rétegezett zamatokat ereget a kóstoló pohárból. Érezhető a pörkölt melasz, toffee, az enyhén égetett karamell, kandírozott gyümölcsök, az édeskés méz, pörkölt kávé, a hordósság, égetett tölgyfa, a szárított gyümölcsök, citrus, mangó, lime, fahéj, szegfűszeg, koriander, kakaó, csokoládé, pörkölt mandula, pörkölt nogyoró, dió, kesudió. Nem nagyon van hasonló termék a piacon, egyszer érdemes megillatozni! 

Íz: A Dictador The Best of 1981 rum (Kolumbia) 0,7 44%: Az illatai után már kellően felajzva jöhet a kóstolás, nagyon apró kortyokban, hogy kiemelkedhessenek az igazi ízek a kóstoló ajkán. Ha egy szóval kellene jellemezni, akkor a fenséges jelző lenne a legmegfelelőbb. Mélyebb gyümölcsösség van benne, mint az 1980-as évjárat, de egyébként nagyon közel állnak az ízek tekintetében, azaz: pörkölt melaszos, jelentősen hordós, csokis, kakaós, édeskés-száraz, pörkölt mogyorós, mandulás, diós, mézes, lekváros, kandírozott gyümölcsös, citrusos, fűszeres, csokis, karamellás, kókuszos, mangós, körtés, narancsos. Hihetetlen íz élményt nyújt a kóstolónak, simogató érzésén keresztül kápráztat el bennünket! 

Lecsengése: Nagyon hosszú és sokáig kitart, a komplexitása percekig sem szűnik, a gyümölcsösség megmaradása a legfeltűnőbb.

Szín: Sötét barna, vöröses mahagónis

Így élvezd a poharadban: próbáld ki tisztán hűtve, jéggel és 18 fokon. Utána ne keverj bele ebbe a csoda rumba semmit!

Rendezz egy komoly kerti partit, és meséld el ennek az italnak a lényegét a Barátaidnak! Eggs!

 

Érdekesség:

Ez a rum Columbiából származik, a Virgin cukornád mézből készítik 2 féle fermentálási és lepárlási módszerrel. Az egyik a réz kisüsti lepárlás, a másik a folyamatos oszlop-lepárlás. A kettő keveréke adja ki a közepesen testes remek rumot.

A gyártó weblapjáról angol nyelvű ídézet:

"Dictador is a Colombian aged rum with a history stretching back to 1913. Dictador rum is the pinnacle of taste, perfected through diligent production and a recipe that is well guarded by the Parra family, the third generation of master blenders of Dictador. With distinctive smooth taste and notes of caramel, cocoa, roasted honey and cofee, Dictador rum is ideal to drink neat or in cocktails."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!