Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin CLUB cognac 1,0 40% pDD

remy-martin-club.jpg
remy-martin-club.jpg
Cikkszám: Ig-01241
Felvéve: 2021-03-02
Módosítva: 2021-06-10
Egység: 1 lBruttó egységár: 52 890 Ft / 1 l
Ár: 52 890 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 52890 Ft 52890

Termékismertető

Remy Martin CLUB cognac 1,0 40% pDD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Remy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő, 70% Grande Champagne, 30% Petite Champagne.

Érlelés: 5-25 éves konyakok keveréke

Illat: A Remy Martin CLUB cognac 1,0 40% pDD: Legelőször töltsük ki egy klasszikus konyakos pohárba, kicsit melegítsük a tenyerünkben! 1985.- től áll a piac rendelkezésére ez a konyak. Az izgalmas megkóstolása az illatok megismerésével kell, hogy kezdődjön, mint minden nemes ital esetében. Édeskés-száraz, hordós, szőlő gyümölcsös, boros, finom konyakos aromákkal telített. Ebben is van vaníliás, hordós és dongás, fahéjas, gyömbéres, kandírozott narancshéjas illat, aroma. Kiemelten citrus gyümölcsös, és a márkára oly jellemző zamatok fedezhetőek fel, baracklekváros, pörkölt mogyorós, pörkölt mandulás, selymes és simogató párákkal bír.

Íz: A Remy Martin CLUB cognac 1,0 40% pDD: Ahogyan az illatai elkápráztattak, úgy az első korty is! A megkóstolása egy íz utazás. Érezhető a dongás, hordós, olajos, érett, konyakos-boros, mazsolás, kandírozott narancshéjas, fahéjas, pörkölt olajos magvas zamat özön. Komplex, összetett, nagyon sok ízréteggel. Ezek egyre-másra elő is kerülnek, ahogyan kortyolgatjuk. Nagyon nagyfokú élvezetet jelent. Jelen van a vanília, tószt, pisztácia, dió, szárított gyümölcsök. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, édeskés, hordós, gyümölcsös, csokis, vaníliás.

Szín: sötét borostyán.

Így kóstold meg a poharadban: Fogyasztását ne kösd össze más itallal, próbáld ki egy csillogóan szép, konyakos, kristály, ólomkristály pohárban, 18-20 fokon.

Szép estét, üneplésre fel! Eggs!


Érdekesség: 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!