Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bowmore 15é Scotch whisky Golden & Elegant 1,0 43% pDD

bowmore-15-e-golden-elegant-1-l.jpg
bowmore-15-e-golden-elegant-1-l.jpg
Cikkszám: Ig-01230
Felvéve: 2021-02-03
Módosítva: 2023-03-24
Egység: 1 lBruttó egységár: 41 390 Ft / 1 l
Ár: 41 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 41390 Ft 41390

Termékismertető

Bowmore 15é Scotch whisky Golden & Elegant 1,0 43% pDD

Származási hely: Skócia,
Gyártó: Bowmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 15 éven át Bourbon tölgyfahordóban.

Illat: A Bowmore 15é Scotch whisky Golden & Elegant 1,0 43% pDD: A páráiban felfedezhetjük az extra gyümölcsösséget, az első töltésű hordók kifejezetten erőteljes hordósságát. A kipárolgásaiban egyébként a hagyományos aromákat testesíti meg Islay szigetéről, azaz a kiemelkedően füstös, erőteljesen égetett, égetett fás, édeskés, de egyben száraz illat felhők keretén belül érezteti velünk. (ez jellemző a márkára, azok tagjaira) Kicsit szilvás, almakompótos, körte, barack, lime, narancshéj van jelen. Komoly fűszeresség fedezhető fel a zamat rétegek között. Pörkölt malátás, égetett fadongás, mézes, mazsolás.

Íz: A Bowmore 15é Scotch whisky Golden & Elegant 1,0 43% pDD megkóstolása a 15 éves első töltésű bourbon hordók hatása, aromára gyakorolt befolyása miatt hatalmas élvezet. Kiemelkedő a karakteres füstösség, száraz tözegesség, faszenes jelleg. Ő is - mint a család többi tagja - édeskés-száraz, barackos, körtés, kandírozott narancsos, és az aromái csodás egyensúlyban vannak az égetett cukor-szerű, fadongás, tölgyfás, faszenes jellegű ízekkel, valamint a fűszerességgel, benne több szárított fűszernövénnyel (kardamon, szegfűszeg, köménymag). Csokoládé, karamell, kakaó, kókusz, fahéj kápráztat még el.

Lecsengés: Hosszú, száraz, csak picit édeskés, gyümölcsös, tőzeges, füstös, pörkölt fás, fűszeres, nagyon finoman tűnik tova. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Dobd fel a ma esti bulidat,- ez egy nem mindennapi whisky! Eggs!   

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!