Ron Zacapa Centenario 23é + 2 pohár 0,7 40% pDD
Termékismertető
Ron Zacapa Centenario 23é + 2 pohár 0,7 40% pDD
Ezeket a csodás rumokat 2.300 méter magasságban, - a felhők között, - Guatemalában készítik.
Alap tulajdonságok az egész gyárban: művészi szintű alapanyag kiválogatás, fermentálás és lepárlás, hordó kiválogatása, mester keverők alakalmazása. Nos ezek azok az alapvető minőségi sarokpontok, amiért a Zacapa azzá lett, amit ma az üvegekben látunk.
Származási hely: Guatemala
Lepárló: Ron Zacapa
Ital típus: Dark rum
Alapanyag: Cukornádméz
Érlelési idő: 6 - 23 év
Érlelési kategória: Solera
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Oloroso sherryhordó,A rumot három fajta hordóban érlelik, melyek az amerikai ex-bourbon, spanyol sherry és Pedro Ximenez tölgyfahordók.
Illat: A Ron Zacapa Centenario 23é + 2 pohár 0,7 40% pDD: Lágy aromákkal indít, melyekben az édes, karamelles, vaníliás, kakaós, vajkaramellás aromák uralkodnak. Komplexitását tovább fokozza a Solera eljárásban használt 3 különböző fahordó jellegzetessége. Így illatában a sherry-s, brazil diós, mogyorós, karamellizált banános, valamint aszalt ananászos jegyek is megmutatkoznak.
Íz: A Ron Zacapa Centenario 23é + 2 pohár 0,7 40% pDD: Csodálatos komplexitása, telt, testes jellege igazán különleges élménnyel szolgál. Kellemesen lágy likőrös karakterében a méz édessége, a mazsola és aszalt kajszibarack élénk zamata tökéletes fűszerességgel találkozik. Édes jegyzeteit szerecsendiós, vaníliás, kávés, dohányos komponensei egészítik ki.
Lecsengés: hihetetlenül intenzív, melyben a fahéj és a gyömbér jellegzetességei is megmutatkoznak.
Szín: csodás, sötét Mahagóni
Egyéb érdekesség: elismerései eddig a The Beverage Testing Institute Platinum éremmel jutalmazta (100/98 pont)
Így élvezd a poharadban: Próbáld ki jéggel, majd a szokásos 18-20 fokon. Mellé egy jó szivar, vagy egy pipa igazi élvezetté varázsolja a pillanatot!
Ajándékozd meg a legjobb Barátodat és ünnepeljetek ezzel az ital csodával! EGGS!
Vélemények
Én is értékelek »