Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines 7é Bourbon Finish whisky 0,7 40%

ballantines-7-e.jpg
ballantines-7-e.jpg
Cikkszám: Ig-01206
Felvéve: 2020-12-07
Módosítva: 2022-12-22
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 14 243 Ft / 1 l
Ár: 9 970 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9970 Ft 9970

Termékismertető

Ballantines 7é Bourbon Finish whisky 0,7 40%

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 57 féle whiskyből, 7 éven át, a végén amerikai használt bourbon-os hordókban.

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, a normál érlelési esetben 57 féle maláta whiskyből, + a saját lepárlójában főzött kukorica whiskyből.

Illat: A Ballantines 7é Bourbon Finish whisky 0,7 40%: A megillatozása - ennél a változatnál is - a cimke elolvasása után és a 7 éves érlelés tudatában egy nagyon izgalmas feladat a kóstoló számára. Az első beleillatozásnál kiérződik a hagyományos Ballantines aromákon túl a lekerekítettség és selymesség érzése az amerikai bourbon-os hordós befejezés miatt. Krémes, sűrű, dús, kicsit füstös, de inkább hordós zamatok kelletik magukat. Vaníliás, pörkölt malátás, édeskés, fahéjas, mogyorós és mandulás, kakaós, csokis illat-aromák tűnnek fel. Fűszeres, kicsit gyömbéres, kardamonos, szuper illatokkal bír. 

Íz: A Ballantines 7é Bourbon Finish whisky 0,7 40%: A megkóstolása után rögtön tudjuk, hogy ez nem egy hagyományos Bllantines itóka. Még bársonyosabb, krémesebb, selymesebb, olajos, édeskés-száraz, hordós, vaníliás ital. Igazi kóstolási élmény ez a családtag is. Mint mindíg - a mély íz rétegeiben előfordulnak sorra a magas fokú élvezeti élményt jelentő pörkölt mogyorós, diós, kesudiós és a fahéjas, kávés, karamellás ízek. 

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, édeskés-száraz, érett fahordós, malátás, fűszeres, fahéjas..

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ma este pohárra fel, bulira fel! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!