Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Zwack Unicum Barista 1,0 34,5%

zwack-unicum-barista.jpg
zwack-unicum-barista.jpg
Cikkszám: Ig-01189
Felvéve: 2020-11-10
Módosítva: 2023-04-04
Egység: 1 lBruttó egységár: 10 190 Ft / 1 l
Ár: 10 190 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10190 Ft 10190

Termékismertető

Zwack Unicum Barista 1,0 34,5%

Származás: Magyarország
Gyártó: Zwack Unicum
Alapanyag: Finomított alkohol, + kávé 60-féle gyógy és ízesítő növény

Előkészítés: Keverés, rázás, szűrés, ülepítés, pihentetés.

Érlelés: UNICUM+ARABICA KÁVÉ, 6 hónapig fahordóban.

Érdekesség:  A gyártó több mint 220 éves tapasztalattal bír, ami egészen elképesztően hosszú időt jelent. A receptjük 7 pecsétes titok.

Illat: A Zwack Unicum Barista 1,0 34,5%: Ez is egy csodás keserűlikőr az Unicum családban. A kóstolás első fázisa az illatok megismerése. A megillatozásakor érezhető rögtön az Arabica kávé nemes illata, majd jönnek a szokásos unicum jegyek: egy komplex fűszeres, gyógynövényes, gyümölcsös erősebb, de még a finoman érzékelhető kategóriába tartozó szép alkohol gőz. A hordós érlelés aromája a donga fűszerességén keresztül érvényesül. Csokis, kakaós, fahéjas jegyek is kiemelkednek a többedik légkortynál. 

Íz: A Zwack Unicum Barista 1,0 34,5%: Ennek az új fejlesztésű keserűlikőrnek az íze kellően kávés már a legelső pillanatban. Utána és párhuzamosan ott vannak a hagyományos unicum aromák: egy valóságos csoda zamat világot tár elénk. Nyilván nagyon jól mutatja az ital a rengeteg alkotó előnyös íz módosító hatását, ami a kóstolás első pillanataiban ki is jön. Csodásan mutatkozik be a finom alkohol a több mint 60-féle ízesítő növénnyel együtt. Lekváros, sűrű, édeskés, de egyben kissé kesernyés aromája felséges. Nagyon intenzív az ízesítő és gyógynövényes beütés, nem beszélve a fűszerességről. A keserű csokoládé, a tószt, a karamell és a fahéj jellegzetessége megmutatja magát a kíváncsi kóstoló ajkaknak. Hordós íz világa csak elsimítja az ízek garmadáját. Kiváló, selymes, harmonikus. 

Lecsengés: Hosszú, kávés, gyógy és fűszernövényes, édes-keserű.

Szín: Sötét, kávé

Így kóstold meg: Szép kristály pohárban kezd el 7-8 fokon, majd a próba kedvéért 18-21 fokon. Aztán tégy kísérletet, és dobd be a palackot a fagyasztóba kb. 20-30 percre! 

Ha össze akarod a kávézást kötni az unicumozással, akkor íme! Eggs!

Érdekesség a Zwack honlapjáról:

" Az Unicum egy legendás gyógynövény likőr – Magyarország nemzeti itala.

Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül.

Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben.

A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják. A Zwack családi gyárban Budapesten az Unicumot nagy tölgyfa hordókban érlelik a mai napig, mielőtt beletöltik a jellegzetes kerekded palackba, amely a márka megkülönböztető jele volt az elmúlt két évszázadban.

Az Unicum márka a mai napig családi kézben van, hat generáció óta. Az Unicum Magyarországon nem csak egy ital, hanem egy nemzeti kincs."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!