Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ardbeg Wee Beastie 5 éves Scotch whisky 0,7 47,4%

ardbeg-wee-beastie-5-e.jpg
ardbeg-wee-beastie-5-e.jpg
Cikkszám: Ig-01182
Felvéve: 2020-10-27
Módosítva: 2023-12-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 36 671 Ft / 1 l
Ár: 25 670 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 25670 Ft 25670

Termékismertető

Ardbeg Wee Beastie 5 éves Scotch whisky 0,7 47,4%

Származási hely: Skócia
Gyártó: Ardbeg Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 5 éven át tölgyfahordóban - ex bourbon + oloroso sherry

Illat: Az Ardbeg Wee Beastie 5 éves Scotch whisky 0,7 47,4%: Ez egy alap ital a márkánál. Az 5 éves érlelés és a 2-féle hordó sokat lágyított az illatain. Füstös, de nem nagyon, vaníliás, csokis, dongás, sherrys, gyümölcsös, fűszeres. Meglepően édeskés, némi száraz utó beütéssel, de a kátrányos jellege nem eltúlzott. Az alkoholfoka pont az iható, a jól fogyasztható kategóriában van,- és ez már az illataiban is kitűnik.  

Íz: Az Ardbeg Wee Beastie 5 éves Scotch whisky 0,7 47,4%: Édeskés-száraz-kátrányos-műanyagos. Nem túl erős az alkoholtartalma miatt. A kétféle hordó sokat lágyított rajta. Gyümölcsös, kakaós, vaníliás, fűszeres, mogyorós, égetett tósztos, kissé kesernyés. A hordók is érezhetően befolyásolták a zamatait. Kiváló itóka az ezt a kategóriát kedvelőknek. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-száraz, pörkölt fás, füstös. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Dobd fel a ma esti bulidat ezzel a nedűvel,- de ne hagyd ki a Haverokat se! Eggs!

 

Érdekesség. 

A maláta whisky szerelmeseinek egyik nagy-nagy kedvence az Ardbeg.

Az Ardbeg az Islay szigetén készül, hagyományos tőzeges szárítással. Ez miatt van a kiemelkedően erős füstös íze az italnak. Az Ardbeg argyll-i üzemében történik a gyártás ezen szakasza.  

Az 5 éves Ardbeg whiskyt a "nem hűtött szűrési eljárással" (NON CHILL FILTERED) palackozzák. Így számos extra íz és zamat anyag marad benne, de lehűtve vagy jéggel ezek ki is cspódhatnak, ami nem az ital hibája, hanem természetéből fakad. 

Ez a Ardbeg Wee Beastie 5 éves Scotch whisky 0,7 47,4% - elnevezés a "Kicsi Bestia" szóösszetételéből ered. Valójában a relatíve rövid érlelési időre gondolhattak az alkotók.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!