Jameson Triple Triple Irish whiskey 1,0 40%
Termékismertető
Jameson Triple Triple Irish whiskey 1,0 40%
Származási hely: Írország
Lepárló: Jameson Whiskey Distillery
Ital típus: 3-szoros lepárlású whiskey
Érlelés módja: F3-féle hordóban érlelték - innen a neve is - azaz használt Bourbon whiskey-s, Sherry-s, Malaga-s boros hordóban.
Érdekesség: Semmilyen füstösség nem érezhető itt sem igazán!
Illat: A Jameson Triple Triple Irish whiskey 1,0 40%: A megillatozása már előre sejteti az első élvezetes kortyokat is! A kipárolgása megmutatja a 3 használt hordó előnyeit az érlelés folyamán. Citrusos, vaníliás, csokis, malátás, hordós, mogyorós és mandulás, tele finom aszalt gyümölcs zamatokkal. Ez is egy olyan márka családtag, amely nagyon letisztult, érett whiskey. Illatai tartalmazzák még: kandírozott narancshéj, kicsi méz és mazsola. Összetett, remekül megalkotott itóka.
Íz: A Jameson Triple Triple Irish whiskey 1,0 40%: Nem semmi bársonyossággal bír, - az már biztos - ez a whiskey! Az első kortyban érezhető a 3 hordós érlelés komplexitása, összetettsége, aroma és íz özöne! Édeskés, citrusos, szegfűszeges, fahéjas, malátás, gabonás, aszalt gyümölcsös, virágos, nektáros, mézes, akácos, mazsolás, sherry-s, vaníliás. Van benne dió, mogyoró, mandula, kesudió és egy kis pisztácia is.
Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, citrusos, vaníliás, édeskés, gyümölcsös.
Szín: Érett aranysárga.
Füstösség: Nincs.
Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskey-s poharat használj!
Italra fel, hívd meg erre a nemes itókára a Haverokat is! Eggs!
Érdekesség:
John Jameson 1780-ban alapította meg saját whisky lepárlóját Dublinban.
Írország gazdagon termő vidékeiről érkezett a létező legfinomabb árpa és a kristálytiszta víz. Ezek a természetes alapanyagok pontosan 3-szori lepárláson mennek keresztül, hogy létrehozzák azt a természetes, sima whiskey-t, amit úgy hívunk: "A Jameson"!
Vélemények
Én is értékelek »