Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Monkey Shoulder Smokey Monkey Scotch whisky 0,7 40%

monkey-shoulder-smokey-monkey.jpg
monkey-shoulder-smokey-monkey.jpg
Cikkszám: Ig-01167
Felvéve: 2020-10-06
Módosítva: 2023-11-08
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 31 729 Ft / 1 l
Ár: 22 210 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 22210 Ft 22210

Termékismertető

Monkey Shoulder Smokey Monkey Scotch whisky 0,7 40%

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: William Grant & Sons Whisky Distillery (Glenfiddich)
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Tölgyfahordó, első töltésű ex-bourbon-os hordó


Illat: A Monkey Shoulder Smokey Monkey Scotch whisky 0,7 40%: Ez egy füstös változata a márka család egyébként egy nagyon lágy, édes, cukros-gabonás kipárolgásokkal bíró italainak. Ez azonnal kiütközik a kóstoló pohár megillatozásakor. Tőzeges, füstös, kissé kesernyés, narancsos, mézes, sárgadinnyés, narancshéjas, körtés, almás és barackos jegyek, virágos illatok bukkannak elő a páráiból. Selymes és kellemes illat, aroma élményt nyújt. Természetesen a hordós érlelés, a tölgyfás-dongás zamata is benne van. 

Íz: A Monkey Shoulder Smokey Monkey Scotch whisky 0,7 40% első kortyaiban az illatainak megfelelő füstös-kesernyés-tőzeges, de egyben édes és gabonás is, malátás, kelt tésztás és kenyeres, finom ízt érzünk. Szépen lekerekedett az összes íz és aroma réteg. Vanília, kicsi fahéj, több csokoládé és persze karamell lágyítja az összhatást ebben a whiskyben. Mézes, narancshéjas, Jól itatja magát, jó a húzása. A hordós tárolás és nyugalom a tölgyfa kicsit fanyar mellék ízeként köszön be, ad élvezetes utóízt.  

Lecsengés: Nagyon szépen oszlanak el a füstös-édes-száraz ízek.

Szín: Sötét sárgás, borostyán.

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Szólj a Barátoknak és irány a kóstolás! Eggs!

 

Érdekesség:

A Monkey Shoulder un. triple malt, azaz olyan különleges kisszériás vatted malt (kevert maláta) whisky, amely gabona whiskyt nem tartalmaz és mindössze 3 kiváló Speyside-i lepárló – Kininvie, Balvenie, Glenfiddich – single maltjainak mindössze 27 hordójából lett össze házasítva a William Grant&Sons „boszorkánykonyhájában” David Stewart világhírű keverőmester által.

A különleges nevű ital a lepárló malt mestereinek állít emléket, akik a mai napig kézzel forgatják az árpa maltát falapátjaik segítségével.

Ebben a szakmában gyakori jelenség, hogy a munkások a folytonos hajlongás és monoton mozgás miatt erős vállfájdalomtól szenvednek. Azt az izomlázat hívták "monkey shoulder"-nek, azaz "majom váll"-nak.

A palack különleges design-ja, a három majom az üveg vállán, egyaránt utal erre a bizonyos "munkahelyi ártalomra" és a whiskyt alkotó három Speyside-i single maltra.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!