Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hennessy James Hennessy cognac 1,0 40% pDD

hennessy-james-hennessy.jpg
hennessy-james-hennessy.jpg
Cikkszám: Ig-01163
Felvéve: 2020-09-28
Módosítva: 2024-05-23
Egység: 1 lBruttó egységár: 84 320 Ft / 1 l
Ár: 84 320 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 84320 Ft 84320

Termékismertető

Hennessy James Hennessy cognac 1,0 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: minimum 3, maximum 30 év - több különböző érlelésű alkotó keveredik
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Illat: A Hennessy James Hennessy cognac 1,0 40% pDD: Az illatai "messziről" elbódítják az érdeklődő szaglószervet! A márka ezen képviselője is rendkívül összetett, komplex aroma özönt vonultat fel. Szépen sorban a következőket: szárított és aszalt gyümölcsök, tölgy, vanília, kandírozott gyümölcsök, citrus, fűszerek, kakaó, karamell, pörkölt mogyoró és mandula, citrusok, vanília, barack és narancshéj.

Íz: A Hennessy James Hennessy cognac 1,0 40% pDD: A bekeverése ennek az italnak a különböző életkorú és érlelésű alkotókból a gyártó szerint nem kis teljesítmény volt, hosszú ideig eltartott. Édeskés-száraz, hordós, tölgyes, barackos, mazsolás, fahéjas, kakaós, karamellás, tósztkenyeres, aszalt és szárított gyümölcsös, szárított növényes, fűszeres, citrusos, vaníliás, csokis, mogyorós, diós.

Lecsengés: Hosszú, hordós-gyümölcsös-mazsolás-fahéjas.

Szín: Csodás borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Nagyon fontos, hogy vedd elő a legszebb kristály vagy ólomkristály konyakos poharadat, fényesítsd ki, tégy bele 5-8 cent XO-t és helyezkedj kényelembe, mert nagy dolgok fognak történni a nyelveden és az ízlelő bimbókban!

Legyen szerencséd ezt a fantasztikus konyakot kipróbálni,- eggs!

Egy kis Hennessy történelem:

Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )

Arra is van adat, hogy az első XO Cognac elkészítését M. Hennessy úr gondolta ki és valósította meg a késztermék létrehozásával. Tette mindezt 1870.-ben. Nem is adott, nem is kínált meg mást ebből az exkluzív itókából csak a családja tagjait és a barátokat. 77 évvel később, az egyik Hennessy fiú megtervezte a konyak csodás üvegét, nos ő volt a Richard nevű úr.

A Hennessy James Hennessy cognac 1,0 40% pDD egy tisztelgés a fiatalabb és a nagyon öreg konyakok keverésének a művészete iránt. Itt a legfiatalabb alkotó rész 3 éves, a legöregebb több tíz (30) éves. A palack teljesen egyedi, Mr. Marc Newson tervezte ezt a formát. Csodás élvezetet nyújt ez az ital, vagy kiemelkedően exkluzív ajándék is lehet! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!