Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Barrel Smooth 0,7 40%

ballantines-barrel-smooth.jpg
ballantines-barrel-smooth.jpg
Cikkszám: Ig-01147
Felvéve: 2020-08-28
Módosítva: 2023-11-16
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 12 414 Ft / 1 l
Ár: 8 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8690 Ft 8690

Termékismertető

Ballantines whisky 0,05 40%

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Tölgyfa hordóban (duplán kiégetett), hordó szelektál, blended.

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, méghozzá 57 féle maláta whiskyből, + a saját lepárlójában főzött kukoricawhiskyből.

Illat: A Ballantines Barrel Smooth 0,7 40%: Az első benyomás a tipikus Ballantine's aroma anyag a pohár felett. Nagyon összetett, remek illat anyagokat áraszt a kóstoló pohárból. Gabonás, édes, virágos, hordós kipárolgásai mellett érezhető a vaníliás, jóval füstösebb, karamellás, gyümölcsös, almás, fűszeresnek mondható aromák sora is. Selymes páráiban némi kardamon, citromfű, banán, mazsola és méz is előkerül nagyon halványan. Kifejezetten érezhető a pörkölt mogyoró és a mandula - szintén csak icipicit, illetve az elenyésző füst.

Íz: A Ballantines Barrel Smooth 0,7 40%: Mindenesetre a szomjas ajkak már készen állnak a megillatozás után a tényleges megkóstolásra! A szokásos a márkacsaládra jellemző ízekhez kicsit több édesség és több füst jár! Az ital ízeiről azt lehet elmondani, hogy édes, gabonás, malátás, hordódongás, finoman eloszló aromákkal indul a kóstolás első kortyaiban. Érezhető benne továbbá a pörkölt mogyoró nagyon enyhe zamata a manduláéval együtt, vanília, fahéj, citromfű, érett alma, méz és egy kicsike mazsola aroma úgyszintén. Selymesen érintkezik az ajkakkal, bársonyos a szájban megforgatva. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-füstösebb, dongás, malátás, pörkölt íz tűnik tova.

Szín: Sárgás barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Rá fogsz csodálkozni, hogy a 2-szer kiégetett hordó mennyire más íz világot nyújt! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!