Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ardbeg An Oa Single Malt Scotch whisky 0,7 46,6% pDD

ardbeg-an-oa.jpg
ardbeg-an-oa.jpg
Cikkszám: Ig-01140
Felvéve: 2020-08-05
Módosítva: 2023-04-11
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 42 571 Ft / 1 l
Ár: 29 800 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 29800 Ft 29800

Termékismertető

Ardbeg An Oa Single Malt Scotch whisky 0,7 46,6% pDD

Származási hely: Skócia
Gyártó: Ardbeg Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 3-féle hordóban: kiégetett új tölgyfa, Pedro-Ximenes használt sherrys, bourbon használt hordóban - Triple Oak.

Illat: Az Ardbeg An Oa Single Malt Scotch whisky 0,7 46,6% pDD: Kipárolgásai földes, tőzeges,  kátrányos, szarvasgombás illat egyveleggel kápráztatják el a kiváncsi szaglószervet!  Csokis, kakaós, karamellás, hordós, dongás, ódon, füstös, sűrű és nagyon élvezetes, - már annak, aki ezt a kategóriát kedveli. Kicsit sós, csípős, fűszeres, mély zamatokkal bír.  

Íz: Az Ardbeg An Oa Single Malt Scotch whisky 0,7 46,6% pDD: Mindenképpen egy egy egyedi itóka van a poharunkban, ezért érdemes hosszasan kortyolgatni. Száraz, csípős, földes, füstös, kissé kátrányos és erősen pörkölt fás, tőzeges ízei élményszámba mennek. Dongás, lekváros, olajos, sűrű, csokis, száraz kakaóporos, őrölt kávés - kiemelten komplex és összetett remek kompozíció! A 3 hordós érlelés nagyon is jó zamatokat hozott ennek a kiváló whiskynek.  

Lecsengés: Hosszú, száraz, csokis, földes, kakaós, füstös. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Dobd fel a ma esti bulidat ezzel a nedűvel, mert ez egy kuriózum! Eggs!

 

Érdekesség. 

A maláta whisky szerelmeseinek egyik nagy-nagy kedvence az Ardbeg.

Az Ardbeg az Islay szigetén készül, hagyományos tőzeges szárítással. Ez miatt van a kiemelkedően erős füstös íze az italnak. Az Ardbeg argyll-i üzemében történik a gyártás ezen szakasza.  

A Ardbeg An Oa Single Malt Scotch whisky 0,7 46,6% pDD-t a "nem hűtött szűrési eljárással" (NON CHILL FILTERED) palackozzák. Így számos extra íz és zamat anyag marad benne, de lehűtve vagy jéggel ezek ki is cspódhatnak, ami nem az ital hoibája, hanem természetéből fakad. 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!