Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hennessy X.X.O. cognac 1,0 40% pDD

hennessy-xxo.jpg
hennessy-xxo.jpg
Cikkszám: Ig-01082
Felvéve: 2020-02-11
Módosítva: 2022-11-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 508 629 Ft / 1 l
Ár: 356 040 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 356040 Ft 356040

Termékismertető

Hennessy X.X.O. cognac 1,0 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: Minimum 14 év, - de a legöregebb alkotó 50 éves
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Illat: A Hennessy X.X.O. cognac 1,0 40% pDD: Kipárolgása egy aroma utazás a kóstoló számára! Édeskés, mandulás, pörkölt mogyorós, hordós, ódon, dongás, mézes, aszalt gyümölcsös, kandírozott narancshéjas, csokis, tósztkenyeres, fűszeres, stb. stb.,- azaz csodás. Ez a konyak szinte minden ízt és aromát, párát felvonultat, amit ebben a kategóriában egyáltalán ismerünk. A 14-50 éves blended ital igazán kiemelkedőt nyújt a zamataiban! 

Íz: A Hennessy X.X.O. cognac 1,0 40% pDD: Ez a csúcs termék is - a többi Hennessyhez hasonlóan - egy remek alkotás, nagyon szép kreáció az italok világában. Igazi galaktikus kaland, íz-aroma-zamat utazás ez a csuda ital. Olajos, bársonyos, simogató, édeskés-száraz, pörkölt olajos magvas (pisztácia, mogyoró, mandula, kesudió) fűszeres, csokis, hordós, mézes, karamellás, égetett cukros, tósztos, fűszeres,- egyszóval kiváló, nagyszerű, szívet melengető! Meg kell kóstolni és csendben élvezni a komplexitását!

Lecsengés: Hosszú, hordós-gyümölcsös, extra finom.

Szín: Csodás borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Nagyon fontos, hogy vedd elő a legszebb kristály vagy ólomkristály konyakos poharadat, fényesítsd ki, tégy bele 5-8 cent XO-t és helyezkedj kényelembe, mert nagy dolgok fognak történni a nyelveden és az ízlelő bimbókban!

Legyen egy kivételes napod ezzel a különleges konyakkal!

 

Egy kis Hennessy történelem:

Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )

Arra is van adat, hogy az első XO Cognac elkészítését M. Hennessy úr gondolta ki és valósította meg a késztermék létrehozásával. Tette mindezt 1870.-ben. Nem is adott, nem is kínált meg mást ebből az exkluzív itókából csak a családja tagjait és a barátokat. 

A Hennessy X.X.O.: Csak nem régen került vissza - sok évtized után - a gyártó kínálatába. Volt is vita a szakhatóságoknál, majd kialakult a konszenzus, és a minimálisan 14 éves érlelési idő ennél a blended konyaknál. A Hennessy 50 éves alkotót is belekever.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!