Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Famous Grouse 12é Scotch whisky 0,7 40%

famous-grouse-12-e-0.jpg
famous-grouse-12-e-0.jpg
Cikkszám: Ig-01066
Felvéve: 2019-12-03
Módosítva: 2024-02-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 20 700 Ft / 1 l
Ár: 14 490 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 14490 Ft 14490

Termékismertető

Famous Grouse 12é Scotch whisky 0,7 40%

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Highland Distillery, és a palackozó az Edrington
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Fahordóban, 12 éven át, több komponensből kevert. (Lsd. alul az érdekességek között!)

Illat: A Famous Grouse 12é Scotch whisky 0,7 40%. A megillatozásakor derül ki, hogy ez a márka valósan a legjobb, de minimum az egyik legjobb alkotása. Édeskés, kissé füstös, malátás, gabonás, tölgyfa és hordódongás, pörkölt, olajos, bársonyos elsődleges aromákkal ajándokozza meg az érdeklődőt. Van benne továbbá gyömbér, ánizs, koriander, szegfűszeg, pörkölt mogyoró és mandula, szárított virágok, szárított gyümölcsök, kevés kakaó, csokoládé és karamell. 

Íz: A Famous Grouse 12é Scotch whisky 0,7 40%: Az ízeiben pontosan azt találjuk, amely zamatokat a megillatozásakor már megtapasztaltunk. Legelőször is ez egy érett, kellemes, bársonyos, dús ízekkel rendellkező kiemelkedően finom whisky. Alkotói a malátás, édeskés és füstös, tölgyfás és hordódongás, mandulás, mogyorós, kandírozott és szárított gyümölcsös, fűszeres, kakaós, csokoládés, fahéjas, kicsit kardamonos, korianderes, ánizzsal és gyömbérrel jellemezhető zamatok. Kiemelkedően lágy, simogató, remek ital. 

Lecsengés: Igen hosszú, édeskés-száraz, malátás, fás, finoman fűszeres.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Add meg a módját ma esti Nagy Családi eseménynek, sőt ajándékozz! Eggs!

 

Érdekesség:

A Famouse Grouse a legkedveltebb whisky márka Skóciában.

A márka zászlós hajója a Famous Grouse Gold Reserve, egy kivételes minőségű kevert whisky, amely a legjobb és legfinomabb maláta és gabona whiskyket tartalmazza.

Az általában ismert összetevők, mint a Macallan és a Highland Park mellett a Famous Grouse egyedi karakterét a Glenrothes és a Tamdhu malátawhiskyk is nagyban meghatározzák: "a Glenrothes adja meg a malátaalapozást, a Tamdhu biztosítja a kellő édességet".

"Nagyszerű! A legkiválóbb kevert whiskyk egyike. Már régóta Skócia egyik kedvence, nincs is mit ezen csodálkozni"-írja Jim Murray "A skót whisky" című könyvében.

Ez a kiváló blend minimum 12 évet ért tölgyfahordókban, amely által az aromák egyedülálló gazdagságát és mélységét képes felmutatni. A márka védjegyévé vált felülmúlhatatlan tisztasága miatt.

 

Matthew Gloag a whisky-vel való kereskedést a XIX. század elején kezdte a skóciai Perth-ben. Igazán sikeressé 1860-ban vált fia - William B. Gloag – által, amikorra már elég jó hírnévnek örvendett, mint a legjobb minőségű borok és égetett szeszesitalok forgalmazója.

Célkitűzése az volt, hogy a legjobb minőségű whiskyt alkossa meg, és ebből az igényből azóta se adtak lejjebb. A legjobb minőségű, válogatott alapanyagok, a tiszta, skót víz, valamint a gondosan készített sherry és bourbon hordók együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a fogyasztók minden igényét kielégítsék.

1897-től számít a Famous Grouse szimbólumának a fajd madár, melyet Matthew Gloag lánya tett a termék motívumává. A név úgy formálódott "Famous Grouse"-sá, ahogy a márka népszerűsége nőtt.

Az 1930-as évekre a Famous Grouse a világ egyik kedvenc whisky márkájává vált Angliától, Európán és Ázsián át, egészen Ausztráliáig. A siker azóta sem hagyott alább. Éves szinten több mint 2 millió kartont értékesítenek világszerte.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!