Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Johnnie Walker Gold Reserve + 2 pohár 0,7 40% pDD

johnnie-walker-gold-2-poharral-07.jpg
johnnie-walker-gold-2-poharral-07.jpg
Cikkszám: Ig-01065
Felvéve: 2019-12-03
Módosítva: 2023-05-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 32 014 Ft / 1 l
Ár: 22 410 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 22410 Ft 22410

Termékismertető

Johnnie Walker Gold Reserve + 2 pohár 0,7 40% pDD

 

Származás: Skócia
Lepárló: Johnnie Walker Whisky Distillery, Clynelish Lepárló Üzem
Alapanyag: árpa

Ital típusa: Blended Malt

Érlelés módja: Fahordóban érlelt. A korábbi minimum 18 éven át érlelt Gold Label helyét veszi át, annak fiatalabb változata és helyettesítője lett, tehát már nem 18 éven túli érlelésű alap whiskykből áll. Ennek ellenére méltó utódnak mondható.

Hordó típusa: Tölgyfa hordó.

Érdekesség: A legenda szerint aranyat mostak abban a vízben, amit az elkészítésekor felhasználtak.

Illat: A Johnnie Walker Gold Reserve + 2 pohár 0,7 40% pDD whisky kipárolgása édeskés, vaníliás, citrusos, karamell és a fahordó illata lengi be az orrunkat. Összetett, komplex, selymes, testes. Az egyik leglágyabb whisky, igazi kuriózum már a megillatozása is. Benne van a sok év hordóban történő pihenés, a dongák enyhe aromája. Érezhető a krémes zamatok remek együttese. Felismerhetőek a fűszeres, gyümölcsös, csokoládés jegyek is, igaz,- rendkívül finom árnyalatokban. A vanília felel az átlagon felüli krémesség érzetéért.

Íz: A Johnnie Walker Gold Reserve + 2 pohár 0,7 40% pDD whisky megismerésekor az ízeit ki kell élvezni, és ennek első fázisa a megkóstolás. El kell mondani, hogy a korai megízlelési szakaszban, amit érzünk az a nagyon határozottan kiemelkedő selymesség, a bársonyosság, a vaníliás krémesség, ami felmelegíti a nyelvet és a szájat. Kissé füstös, hordós ízek törnek elő a későbbiek folyamán, további apró kortyoknál. Fellelhető a karamell, a kakaó, pörkölt fa, nem csípős fűszerek mennyei zamata. Ez az ital az ízek kavalkádja. Igazán szép és "full bodied" whisky (testes).

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, ízes.

Füstösség: Enyhén füstös

Szín: Aranysárga

Így kóstold meg: tisztán, magában, szobahőmérsékleten vagy nagy darab jégkockákkal,- de mindenképpen szép whiskys pohárban!

Legyen szép napod, lepd meg a Haverokat! Egss!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!