Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hine Vintage 1989 Grand Champagne cognac 0,7 40% faDD

hine-vintage-1989.jpg
hine-vintage-1989.jpg
Cikkszám: Ig-00993
Felvéve: 2019-05-10
Módosítva: 2020-10-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 165 586 Ft / 1 l
Ár: 115 910 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 115910 Ft 115910

Termékismertető

Hine Vintage 1989 Grand Champagne cognac 0,7 40% faDD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Hine Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő

Illat: A Hine Vintage 1989 Grand Champagne cognac 0,7 40% faDD páráiról az első találkozásunkkor: Fontos! Töltsük ki először is egy klasszikus konyakos pohárba, kicsit melegítsük a tenyerünkben! A megkóstolása az illatok megismerésével kezdődik. Kipárolgásaiban megismerkedünk az 1989.-es kiemelkedő termőév konyakra gyakorolt hatásával, ami annyiban extra, hogy bársonyosabb, mélyebb ízeket, illatokat adott, illetve eltolta a termést és a terméket (!) a muskotályos jelleg felé! Érezhetjük az orrunkban a "HINE-os" édeskés, szőlős, boros, eredeti konyakos aromákat, és rögtön n szembetűnik, hogy ez egy XO, azaz egy öreg, sokáig érlelt konyak. Ott van benne a vaníliás, hordós és dongás, fahéjas, gyömbéres, kandírozott naranacshéjas illat felhő a pohárban. Kiemelkedő, gazdag, gyümölcsös zamat lengedezik, baracklekváros, pörkölt mogyorós, pörkölt mandulás, selymes és simogató, élet és szivarozási örömöt sugárzó párákkal bír.

Íz: A Hine Vintage 1989 Grand Champagne cognac 0,7 40% faDD először is egy extra vagány ajándék, de egyben tisztelgés is az ajándékozott felé! A bódítóan jó kipárolgások után vessük bele magunkat az agazi élvezetekbe, ismerjük meg ennek az évjáratos terméknek azt az arcát, amitől ez extra. Az illatainál leírtuk, hogy mi a plusz, nos, ez az ízeiben is azonos: bársonyosabb, mélyebbek az ízek, több a muskotályos jelleg. A HINE jellemzői persze tükrözik a család erényeit. Édeskés-száraz, hordós, dongás, vaníliás, korianderes, fahéjas, mogyorós. mandulás, pisztáciás, szárított fűszerekkel teli, szárított virágos, szénás, - rendkívülien összetett itóka! Selymessége, csúszása, bársonyos simogatása önmagáért beszél. Kicsit kakaós, csokis, mazsolás, pörkölt kávés és kókuszos is a többedik korty után. 

Lecsengés: nagyon hosszú, édeskés, hordós, gyümölcsös, csokis, vaníliás, fűszeres.

Szín: sötét borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Ólomkristály konyakos pohárban szoba hőmérsékleten, lassan, apró kortyokban!

Legyen szerencséd egy ilyen palackhoz! Eggs!

 

Érdekesség:

A Hine házat 1763.-ban alapították. A tapasztalatuk kiemelkedő,- részletesen olvass utána a www.hinecognac.com  weblapon !

A jelenlegi neve: Thomas Hine & Co.

Az egyik legkomplexebb és legjobb minőséget adó ház az övék. Az az egyik specialitásuk, hogy előre nem terveznek évjáratokra alapozva konyak kibocsájtást, hanem addig érlelik a pincékben az italt, amíg az el nem éri a megfelelő minőséget.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!