Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Grappa Francoli Bourbon Cask Finish 0,5 40% pDD

grappa-francoli-bourbon-cask-finished.jpeg
grappa-francoli-bourbon-cask-finished.jpeg
Cikkszám: Ig-00983
Felvéve: 2019-04-25
Módosítva: 2019-05-03
Egység: 0.5 dbBruttó egységár: 31 180 Ft / 1 db
Ár: 15 590 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 15590 Ft 15590

Termékismertető

Grappa Francoli Bourbon Cask Finish 0,5 40% pDD

Származás: Olaszország
Lepárló: Fratelli Francoli Distillery
Alapanyag: Szőlőtörköly

Érlelés: 12 hónapopn át, fahordóban, MAJD BOURBON HORDÓS BEFEJEZÉSSEL

Illat: A Grappa Francoli Bourbon Cask Finish 0,5 40% pDD. Megillatozása során rögtön érezhető a hordós érlelés - itt is. Finom, zöldnövény, szőlő, frissen vágott réti és erdei növények édes-savanyú illata jellemzi ezt az italt. A kiváló alapanyag kerekké, frissé teszi a grappát, amelynek eredményeképpen egy jó húzású ital jött létre.

Íz: A Grappa Francoli Bourbon Cask Finish 0,5 40% pDD. Első kortyai is rögtön jelzik, hogy egy értékes italt forgatunk az ajkainkon. Édeskés de fanyar is, a szőlőtörköly íze finoman de határozottan érezhető, na és persze a hordós érlelés is. Van benne egy kis citrus, citrom ízből csipetnyi, halvány aszalt szőlő jegyekkel a végén.

Lecsengés: Közepesen hosszú, kellemes

Szín: Tiszta, halvány barna

Így kóstold meg: Önmagában, szobahőmérsékleten, lehet hűtve jéggel is, de akkor más ízek kerülnek elő.

Szép estét, jó kóstolást, bulira fel!

Érdekesség:

Még csak a XV. században járunk, de már írásos emlékek vannak arra vonatkozólag, hogy az olasz nemesek azt hitték a szőlő törköly értéktelen és nagy kegyesen odaadták a parasztoknak.

Ők vizet öntöttek rá és lassan kialakult a grappa készítés ősi tudománya.
Ma csak olasz szőlőtörköly olaszországi lepárlásával lehet előállítani Európában.

"The Francoli family has been officially distilling grappa for more than five generations, although the family tradition dates back even further. The family originally came from Campodolcino, a small Alpine village close to the Swiss border, but moved to Ghemme, in Piedmont, in 1922. In 1951, at the age of only 21, Luigi Francoli founded his own distillery, supported in his efforts by his four younger brothers, Franco, Augusto, Giuseppe and Giovanni. Over the years, Distillerie Francoli has built a solid reputation and is widely known for producing one of the smoothest grappas in all of Italy. This is a full-flavored yet delicate grappa with a distinctive taste of orange rind, dried apricots and eucalyptus and a crisp spiciness on the finish.
"

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!