Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Macallan 12é Triple Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

macallan-12e-triple-cask.jpg
macallan-12e-triple-cask.jpg
Cikkszám: Ig-00945
Felvéve: 2019-02-27
Módosítva: 2023-08-11
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 93 529 Ft / 1 l
Ár: 65 470 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 65470 Ft 65470

Termékismertető

Macallan 12é Triple Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Macallan Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa


Érlelés: 3-féle (12 évig) Sherrys hordóban. /európai sherrys, amerikai sherrys, amerikai bourbon/

Érdekesség: Eredetileg csak a spanyol Jerez tartományból származó fahordókban érlelték a whiskyt. Ez a 12 éves Sherry Oak Whisky is ennek a hagyománynak a része, eleme! (Az más kérdés, hogy de 2004.-ben részben, - második fázisként az érlelésben - áttértek a Bourbonos hordókra. Ezek a whiskyk a "Fine Oak" érlelésűek.)

Illat: A Macallan 12é Triple Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD megismerése kezdődjön az orrunk munkába állításával! Remek kipárolgásaiban azonnal érezhetjük a 3-féle hordó extrém lágyító és ízhozó hatását. A 12 év is pont a kellő időtartam. Kifejezetten az édesebb párájú kategóriába tartozó italról van itt is szó, mert a 12 év a sherrys hordó sötétjé ezt eredményezte, kiemelte. Csodás élményben részesül a szaglószervünk. Nektáros, édeskés, mezei virágos, meggyes, rumosmeggyes, akácvirágos, virágmézes zamatok uralokodnak és csak másodsorban a malátás, gabonás, égetett tölgyfahordós, datolyás, fügés zamat rétegek, illetve a fahéjas, pörkölt mogyorós, mandulás jegyek. Viszont a krémes vanília letagadhatatlan.

Íz: A Macallan 12é Triple Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD ünnepi kortyokat nyújt a kóstoló pohárból. A spanyol, amerikai hordók 12 évi mély nyugalma egy kifejezetten édeskés, sherrys, meggyes, rumosmeggyes, malátás, fahordós-tölgyes, cédrusos, pörkölt kókuszos, datolyás, fügés, ízeket hozott az italnak. Pörkölt mogyoró és mandula valamint kesudió, dió, fahéj, karamell, méz, mazsola, citrusok, finom édeskés fűszernövények, citromfű van jelen és okoz káprázatot. Selymes, bársonyos, krémes, jó húzású whisky.   

Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, édeskés, sherrys, fahordós, pörkölt magvas, kissé füstös.

Szín: Aranysárga

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Egy ilyen palack ital pont jó lesz a péntek esti Nagy Eseményre! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!