Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfiddich Fire & Cane Single Malt Scotch whisky 0,7 43%

glenfiddich-fire-and-cane.jpg
glenfiddich-fire-and-cane.jpg
Cikkszám: Ig-00938
Felvéve: 2019-02-14
Módosítva: 2022-08-04
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 34 500 Ft / 1 l
Ár: 24 150 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 24150 Ft 24150

Termékismertető

Glenfiddich Fire & Cane Single Malt Scotch whisky 0,7 43%

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó 13 éven át, majd Brian Kinsman keverőmester által kiválasztott dél-amerikai használt rumos hordóban az utolsó 3 hónapban.

Illat: A Glenfiddich Fire & Cane Single Malt Scotch whisky 0,7 43%. A whiskys pohárba történő kiöntése után a párái káprázatosak, hatott a whiskyre az utolsó 3 hónapos erőteljes befejezés, azaz a rumos hordó maga! A sok éves vegyes hordós érlelés itt is jelen van. Édeskésség, pörkölt maláta, rum, toffee, szerecsendió, mogyoró, mandula, pisztácia, almakompót, kelt tészta, melasz érezhető. Virágos, szárított virágos, kicsit cédrusos, kakaós, csokis, fahéjas. Fűszeressége és füstössége számottevő, de pont kellő. Fellelhető még szegfűszeg, fehérbors, kardamon, gyömbér, ánizs. Hordós, pörkölt tölgyfás.

Íz: A Glenfiddich Fire & Cane Single Malt Scotch whisky 0,7 43%. Roppant kecsegtető kipárolgása már eleve helyet csinált az első kortyoknak,- így a whisky valóban nagy élvezet ad a legelső pillanattól. Közepes füstösség, száraz, édes, pörkölt malátás, kicsit vajas, olajos, hordós, dongás, aszalt gyümölcsös, sült almás, narancslekváros, szilvalekváros, kandírozott barackos, kakaós, fahéjas, karamellás. Jelen van a vanília, gyömbér, szegfűszeg, mazsola, méz, és citrusok, grapefruit. Kiváló érzékkel megérlelt, bársonyos, selymes. A mogyoró, mandula, kesudió, pisztácia csak emeli az élvezeteket.

Lecsengés: Nagyon hosszan tűnnek tova a zamatok.

Szín: sötét sárga-borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Ünnepre, nagy alkalomra kiváló! Eggs!

 

Érdekesség:

A skót Glenfiddich William Grant and Sons márkája, nyugodtan állítható, hogy a világ egyik legnépszerűbb maláta whiskyje.

A világ legnépszerűbb single malt whiskyje! Nincs még egy single malt, amiből akár csak közel ennyit vennének a vásárlók. A máig családi tulajdonban lévő Glenfiddich lepárló mára már klasszikus, lekerekített háromszögű palackjai világszerte a 'single malt whisky' szimbolikus megtestesítőjévé vált.

A későbbi rajongók jelentős részének a Glenfiddich 12 éves verziója adja a 'kezdő lökést', hogy alaposabban elmélyüljön a single maltok végtelenül gyönyörteljes világában. A Glenfiddich 2015 tavaszán adta ki a speciális, 15 éves változatot. 

A Glenfiddich Fire & Cane Single Malt Scotch whisky 0,7 43% 2018.-ban került ki a piacra!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!