Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Mezcal San Cosme 0,7 40%

mezcal-san-cosme.jpg
mezcal-san-cosme.jpg
Cikkszám: Ig-00845
Felvéve: 2018-08-09
Módosítva: 2021-04-16
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 19 129 Ft / 1 l
Ár: 13 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 13390 Ft 13390

Termékismertető

Mezcal San Cosme 0,7 40%

Származás: Mexikó
Gyártó: San Cosme Distillery
Alapanyag : Agavé (Espadin)

A három fő különbség a mezcal és a tequila között:

1.- A tequila és a mezcal különböző mexikói területeken kerül előállításra

2.- A mezcal 31 féle, a tequila csak kék agavéből készülhet

3.- A mezcal más gyártási technológiával készül, mint a tequila. A mezcal 3 méter széles és 3 méter mély földbe ágyazott, vulkáni kővel bélelt „föld üstben” , az az 30 centiméter földdel lefedve karamellizálódik, füstölődik fatűzön, napokig. A Tequila a szokásos nagyüzemi, rozsdamentes acéltartályokban készül, a mai modern technológiával. Ez hatalmas különbség az ízekben. Az indiánoktól átvett főzési mód a lényeg, ami 200 éve változatlan.

Megjegyzés: Minden mezcal tequila, de nem minden tequila mezcal. A nevében szereplő szó - organikus - azt jelenti, hogy ökológiailag fenntartható gazdaságokból származik az agavé.

Érlelés: Érleletlen

Illat: A Mezcal San Cosme 0,7 40% megillatozásnál egyértelműen édeskés, agavés, földes, szarvasgombás aromák emelkednek felfelé a kóstoló pohárból. Finom, olajos, dús és nagyon jellegzetes zamatai bódítóan kellemesek. Fűszeres, gyümölcsös, karamellás, főtt és lekozmált agavés kipárolgásai kiváló élményt nyújtanak. A hagyományos előállítás minden jótékony hatású fortélya benne van a páráiban. Némi mandula, mogyoró és szárított gyógynövények. Kerek, teljes, szépen lekerekített ital. 

Íz: A Mezcal San Cosme 0,7 40% kiöntése és megillatozása után az ízek nagyon rendben vannak. Ez kell, ilyennek kell lennie egy mezcalnak. Édeskés, agavés, főtt tésztás, kicsit lisztes, citrusos, nagyon kevéssé de érezhetően köményes, karamellás. A karamellizált agavé, az élén cédrus, vanília, citrusok zamata kelleti magát. Bársonyos, selymes. 

Lecsengés: Füstös, földes, könnyű, közepesen hosszú. A karamellizált agavé, vanília íze és a fűszereké dominálnak a végén.

Szín: Színtelen, átlátszó.

Így kóstold meg: Önmagában 18-21 fokon is finom, hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja. Remek koktél alapanyag. A citrom + só változat közismert.

Ma este ezzel poharazgassatok! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!