Mezcal San Cosme 0,7 40%
Termékismertető
Mezcal San Cosme 0,7 40%
Származás: Mexikó
Gyártó: San Cosme Distillery
Alapanyag : Agavé (Espadin)
A három fő különbség a mezcal és a tequila között:
1.- A tequila és a mezcal különböző mexikói területeken kerül előállításra
2.- A mezcal 31 féle, a tequila csak kék agavéből készülhet
3.- A mezcal más gyártási technológiával készül, mint a tequila. A mezcal 3 méter széles és 3 méter mély földbe ágyazott, vulkáni kővel bélelt „föld üstben” , az az 30 centiméter földdel lefedve karamellizálódik, füstölődik fatűzön, napokig. A Tequila a szokásos nagyüzemi, rozsdamentes acéltartályokban készül, a mai modern technológiával. Ez hatalmas különbség az ízekben. Az indiánoktól átvett főzési mód a lényeg, ami 200 éve változatlan.
Megjegyzés: Minden mezcal tequila, de nem minden tequila mezcal. A nevében szereplő szó - organikus - azt jelenti, hogy ökológiailag fenntartható gazdaságokból származik az agavé.
Érlelés: Érleletlen
Illat: A Mezcal San Cosme 0,7 40% megillatozásnál egyértelműen édeskés, agavés, földes, szarvasgombás aromák emelkednek felfelé a kóstoló pohárból. Finom, olajos, dús és nagyon jellegzetes zamatai bódítóan kellemesek. Fűszeres, gyümölcsös, karamellás, főtt és lekozmált agavés kipárolgásai kiváló élményt nyújtanak. A hagyományos előállítás minden jótékony hatású fortélya benne van a páráiban. Némi mandula, mogyoró és szárított gyógynövények. Kerek, teljes, szépen lekerekített ital.
Íz: A Mezcal San Cosme 0,7 40% kiöntése és megillatozása után az ízek nagyon rendben vannak. Ez kell, ilyennek kell lennie egy mezcalnak. Édeskés, agavés, főtt tésztás, kicsit lisztes, citrusos, nagyon kevéssé de érezhetően köményes, karamellás. A karamellizált agavé, az élén cédrus, vanília, citrusok zamata kelleti magát. Bársonyos, selymes.
Lecsengés: Füstös, földes, könnyű, közepesen hosszú. A karamellizált agavé, vanília íze és a fűszereké dominálnak a végén.
Szín: Színtelen, átlátszó.
Így kóstold meg: Önmagában 18-21 fokon is finom, hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja. Remek koktél alapanyag. A citrom + só változat közismert.
Ma este ezzel poharazgassatok! Eggs!
Vélemények
Én is értékelek »