Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Cachaca 51 1,0 40%

cachaca-51-0,7.jpg
cachaca-51-0,7.jpg
Cikkszám: Ig-00786
Felvéve: 2018-01-16
Módosítva: 2022-11-03
Egység: 1 lBruttó egységár: 9 370 Ft / 1 l
Ár: 9 370 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9370 Ft 9370

Termékismertető

Cachaca 51 1,0 40%

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

Származási hely: Brazília
Régió: Sao Paulo
Lepárló: Muller de Bebidas
Alapanyag: Cukornádlé

Illat: A Cachaca 51 1,0 40% megillatozásakor azonnal felismerhető a cukornád nagyon jellegzetes aromája. Kelt tésztás, alkoholos, melaszos, citrusos, lime-os páráiról rögtön egy frissítő hatású jó koktél jut eszünkbe. Kevés cédrus és nyirfa zamata is van.

Íz. A Cachaca 51 1,0 40% ízeire az édeskés és még is száraz, nem tolakodó, rumos-melaszos, kicsit vaníliás, icipicit kókuszos, citrusos, lime-os aromák a jellemzőek. Az egész ital "kiabálva" hívja fel a figyelmet arra, hogy ez így natúr, nyers, nem az igazi élvezet, nem a legnagyobb jó, ami ebből a rumból kihozható, hanem koktélokat kell belőle keverni.

Lecsengés: Nem hosszú, fehér rumos, melaszos.

Szín: Áttetsző

Így élvezd a poharadban: lehet hűtve önmagában fogyasztani, de cukorszirup, menta, ananász, narancs, banán stb. szeletekkel, ízes alkoholokkal ezernyi szépséges koktél varázsolható belőle.

Érdekességek:

A Cachaca röviddel azután már megjelent Brazíliában, hogy egyáltalán felfedezték az országot. Az első feljegyzések 1530.-at írnak.

A rum és a cachaca között van egy lényeges különbség,- a rum alapja a melasz, a cukornádból, a főtermék, a cukor készítése után maradó melléktermék.
A cachaca alapja pedig a barna cukornád leve. Azonban a végső minőség kialakításában mindig az érlelés hordós szakasza a döntő és meghatározó.

Ebből egyenesen következik, hogy a cachaca (jelentése: cukornád párlat), mint önálló ital kategória mutat rokonságot a rum családdal, de attól a fentiek miatt el is tér.

A cachaca-t 3 hétig tárolják fahordóban, és utána, mint friss, üdítően ,,nyers,, italt ízesítik keverik, mixelik,- vagy önmagában hűtve fogyasztják.

Az a tulajdonsága, hogy semlegesebb a rumnál, és ez teszi igazán jól összekeverhetővé más anyagokkal, és így a mixelt italok alapkövévé.

Természetesen semmi nem tiltja a hosszabb hordóban történő tárolást,- amely esetében, ahogy nő az évek száma, úgy kapunk egyre jobb és karakteresebb, ízesebb, sötétedő italt. 

 

Cachaca 51 (1,0 40%)(Angol/English)

Place of origin: Brazil, Sao Paolo

Producer: Muller de Bebidas

Main ingredient: Cane juice

Odour: The scent of the Cachaca 51 (1,0 40%) immediately reveals the characteristic aroma of the sugar cane. Its emitted steam is dominated by the fragrance of dough, molasses, alcohol, citrus, and lime, which reminiscent to a refreshing cocktail. In addition, there is a hint of cedar and birch-like taste too.

Taste: The sweet and dry taste of the Cachaca 51 (1,0 40%) with its non-intrusive and slight vanilla, coconut, and lime flavours draw attention not to consume it itself, but to make the best rum-based cocktails.

Aftertaste: The aftertaste does not last long. Molasses and white rum-like flavours can be discovered in it.

Colour: Colourless, transparent

Consumption suggestion: You can choose from any ingredient like sugar syrup, mint, pineapple, banana, orange, fruit slices, tasty alcohols, etc. Thousands of beautiful cocktails can be created.

Background: Cachaca appeared in Brazil shortly after the country had been discovered at all. The first records date back to 1530. There is an important difference between rum and cachaca: the rum is based on sugar cane molasses, a by-product left after sugar. The base of cachaca is brown sugar cane juice, however, designing the final quality, the barrel stage of maturation is always the most decisive part. Therefore, the cachaca (means sugar cane distillate) is an independent beverage category related to the rum family, but also differs from them. The cachaca is maturated in wooden barrels for 3 weeks, then can be consumed chilled, mixed, or flavoured. The characteristic of being more neutral than rum makes it able to mix well with other ingredients, thereby became the cornerstone of mixed drinks and cocktails. There is nothing to prohibit Cachaca to undergo longer maturation, as time passed by, we get more characteristic, tasty, and darkened drink.

 

卡察莎51(1,0 40%)

品名: Cachaca 51 (1,0 40%)

产地: 巴西,圣保罗

酒厂: Muller de Bebidas

主料: 甘蔗汁

气味: 卡察莎51(1,0 40%)所发散出的香气中,开门见山的是甘蔗特有的香气。其极具面团,糖蜜,酒精,柑橘和酸橙的芳香,让人想起清爽的鸡尾酒。除此之外,也带有一丝雪松和桦树的芬香。

口感: 在卡察莎51(1,0 40%)甜而不腻,干而不燥的香气中,一丝香草,椰子和酸橙的味道引人入胜。

后味: 入口后持续时间不长,具有糖蜜,白朗姆酒般的回味。

饮用建议: 建议选择任何配料,例如水果汁,水果片,薄荷等,便可尽量调制鸡尾酒!

背景: 发现巴西以后不久卡察莎便出现了,最早的纪录追溯到1530年。就朗姆酒与卡察莎之间的主要区别而言,朗姆酒以甘蔗糖蜜为基础,所谓甘蔗糖蜜是食糖的副产品。卡察莎的基础是甘蔗汁。虽然主料不一样,但是在制造该两种饮料的情况下,以木桶的陈酿为最重要的过程。因此可以获得恒定生产品质如一的朗姆酒和卡察莎。所谓卡察莎是指一种与朗姆酒相关的独立饮料品类,但又不同于它们。卡察莎首先在木桶中陈酿3个星期,其次可以混合,调味或自身消费。从而成为了混合饮料和鸡尾酒的基础。就卡察莎而言,可以延长陈酿时间,便可获得在色泽、口感上更胜一筹的佳品。

干杯!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!