Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dalmore Luceo Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

dalmore-luceo.jpg
dalmore-luceo.jpg
Cikkszám: Ig-00777
Felvéve: 2017-12-20
Módosítva: 2023-05-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 98 386 Ft / 1 l
Ár: 68 870 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 68870 Ft 68870

Termékismertető

Dalmore Luceo Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Dalmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.


Érlelés: Fahordóban, - ex sherrys, Apostoles, Oloroso.

Érdekesség: A Mackenzie klán uralta vidék ez a whisky "bölcső" 1263.-tól. Az üvegeken lévő szarvasagancs a klánnak a királytól kapott jelképe és zászló képe. Ez az un. Royal Stag - Király szarvasbika.  

Illat: A Dalmore Luceo Single Malt Scotch whiskyre a párái tekintetében az jellemző, hogy a használt sherrys hordó hatása miatt van benne némi keserű, olajos, kissé csípős aroma is, ami még érdekesebbé teszi a nedűt. Valójában egy szépen megérlelt, remek whisky kipárolgásainak lettünk a birtokosa. Pörkölt olajos magvak, a donga fűszeressége, vanílai, citrusok kerülnek elő a többedik beleszippantáskor. A legvégén mazsola, füge és fűszernövények zamatai kecsegtetnek.

Íz: A Dalmore Luceo Single Malt Scotch whisky ízei nagyon jók, speciálisak, érdekesek. A sherrys hordóknak szuper hatása miatt az érlelés során kesernyés, csípős, édes, száraz, zamatok alakultak ki. Egyébként hordozza a malt whisky összes pozitív kisugárzását. Malátás, gyümölcsös, pörkölt mogyorós, tósztos, karamellás, csokoládés, kakaós, dongás ízekkel telíti a korttyal együtt a szájat. Krémes, olajos, selymes, bársonyos, - nagyon finom. 

Lecsengés: Jó hosszú, pörkölt fás, malátás, csokis.

Szín: Sötét barna.

Így kóstold meg: Először 18.21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Lepd meg magad egy ilyen gyönyörűséggel, és gyönyört fogsz érezni amikor kortyolgatod! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!