Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Havana Club Anejo 3é rum 3,0 40% pDD

havana-club-3y-3l.jpg
havana-club-3y-3l.jpg
Cikkszám: Ig-00699
Felvéve: 2017-07-18
Módosítva: 2019-10-01
Egység: 3 lBruttó egységár: 11 730 Ft / 1 l
Ár: 35 190 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 35190 Ft 35190

Termékismertető

Havana Club Anejo 3é rum 3,0 40% pDD

 

Származás: Kuba
Gyártó: Havanna Rum Distillery
Alapanyag: Cukornádmelasz


Érlelés: Tölgyfahordó, 3 éven át.

Illat: Amikor nekifogunik a kóstolásnak, először is legyen egy szép rumospoharunk. Az illatok elkezdődnek az édeskés-cukornádmelaszos, citrusos aromákkal. Aztán a gyömbér, a karamell, pörkölt mogyoró nagyon enyhe illata kerül elő.

Íz: Indul az édeskés hordódonga és melasz ízzel. Utána toast és olajos magvak enyhe ízei, majd a kakaó és vanília, fahéj következik. Kifejezetten szépen, finoman érződik a hordós érlelés és az általa bekövetkezett kisímulása az italnak.  

Lecsengés: Közepesen hosszú, de nagyon aromás.

Szín: világos sárgás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon egy szép kristálypohárban. Ha ez az íz túl komplex, akkor hűtsd le vagy dobj bele jeget.

Legyen csodás napod !  

 

Érdekesség:

" Havana Club egy tradícionális ,,brand,, ( márka ) a rumok nagy kategóriájában. Kubában, 1934.-ben alkották meg, pontosan Cardenas-ban, a José Arachabala család kreációjában, a vállalat neve volt: Jose Arachabala S.A. ( a család már korábban, 1878.-ban birtokolt egy rum lepárlót – tehát a tapasztalat adott volt. )
1960.-ban államosították a nagy kubai forradalom után közvetlen. 1994.-től a Penod-Ricard és a Kubai Kormány létrehozta a Havana Club International vállalatot, 50-50 %-os részesedéssel. Ez a cég értékesíti az egész világon a rumot, kivéve az embargós problémák miatt az USA.-t.
Bacardi szintén termel Havana Club rumot Puerto Ricoban és az USA-t látja el, de a két fél pereskedik a névhasználat miatt.
1994.-ben, mint a ,,kubai nemzeti kincs,, letéteményesét, áttelepítették a gyárat Santa Cruz del Norte-ba.
A 3 éves Havana megmérettetése során legyőzött mindenkit a saját kategóriájában, így a  világ piacvezetője is lett egyben. Nevéből következik, hogy minimum 3 évig, tölgyfahordóban érlelik, majd keverik a rumot. Ez után irány a gondos szűrés és palackozás.,,  
 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!