Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ron Zacapa X.O. Gran Reserva Especial rum 0,7 40% pDD

ron-zacapa-xo-grand-reserva.jpg
ron-zacapa-xo-grand-reserva.jpg
Cikkszám: Ig-00622
Felvéve: 2016-12-17
Módosítva: 2021-09-16
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 78 857 Ft / 1 l
Ár: 55 200 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 55200 Ft 55200

Termékismertető

Ron Zacapa X.O. Gran Reserva Especial rum 0,7 40% pDD

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

Ezeket a csodás rumokat 2.300 méter magasságban, - a felhők között, -  Guatemalában készítik.

Alap tulajdonságok az egész gyárban: művészi szintű alapanyag kiválogatás, fermentálás és lepárlás, hordó kiválogatása, mester keverők alakalmazása. Nos, ezek azok az alapvető minőségi sarokpontok, amiért a Zacapa azzá lett amit ma az üvegekben látunk.

A lepárló 1976¬.-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg.

Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített „cukornádmézből” készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés.

A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig.

Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni. Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Zacapa Rum sikereihez.

A rumot három fajta hordóban érlelik, melyek az amerikai exbourbon, spanyol sherry és Pedro Ximenez tölgyfahordók. A Zacapa XO¬t a többi Zacapa rumhoz hasonlóan Solera eljárással érlelik.

Illat: Ez a rum rendkívül nyitott, intenzív aromavilággal rendelkezik. Egyszerre vannak jelen benne az érett tölgyes jellemzők, az égetett karamell, a pirított mogyoró, valamint a marcipán és a narancshéj jellegzetes aromái is. A háttérben mézes, virágos aromák jelennek meg.

Íz: Csodás komplexitás, telt, kiegyensúlyozott édes zamatok jellemzik. Ízvilágában a meggyes keserűcsokoládé, az aszalt gyümölcsök (mangó, málna, datolya, szilva), valamint az élénk fűszerek intenzív ízek uralkodnak.

Lecsengése hihetetlenül erőteljes, intenzív, melyben a tölgyes, fűszeres jellemzőké a főszerep.

Elismerések: A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.

Így élvezd a poharadban: Ő királyi nedűségét legyünk kedvesek szép, a legszebb poharunkba belemérni, nyugalomba helyezkedve, behunyt szemmel elkezdeni a nap vagy az est fénypontját élvezni, - az apró kortyolgatás megkezdésével. Több tanácsom nincs.

Kedves Egészségedre!


Ron Zacapa X.O. Gran Reserva Especial rum (0,7 40% pDD)(Angol/English)

These wonderful rums are made at an altitude of 2300 metres, among the clouds in Guatemala. The most basic features of the factory are the artistic level of selection of raw materials, fermentation, distillation, and the professional knowledge of the master blenders. These are the main reasons why Zacapa has become what we see in the bottles today.

The rum produced by the distillery is made from single-sieved and fermented sugarcane honey, which process is less known than the widely used molasses based rum manufacturing. The distillates are also matured by a unique method, in the so-called solera system. The Solera system which is a blending and maturing technology that is regularly used in creating sherry, brandy, and wine. In this system, the rows of the barrels are stacked on top of each other, but the freshly steamed drinks are placed on the top of the row, and the finished drink is drained from the barrels of the bottom row, but up to a maximum of 1/3 of the content of the barrels. The missing quantity is replenished from the row above. Thus, the younger and more fiery rums mixed with the old and matured ones guarantee a special taste and a constant quality. Of course, the maturation takes place in oak barrels. It is an interesting fact, that this system was used firstly at Matusalem rum, and it is still used only at 6 kinds of rums across the world.

This is how the distillery can guarantee constant taste and quality. The upper mentioned production process, and of course the professional expertise of Lorena Vazquez blending master all contributed to the success of Zacapa rums.

This rum was maturated in 3 types of barrels: the American ex-bourbon barrel, the Spanish sherry, and Pedro Ximenez oak barrels.

Odour: The Ron Zacapa X.O. Gran Reserva Especial rum (0,7 40% pDD) has an extremely open, and intense aroma world that immediately bursts in the taster’s mouth. The maturated characteristics of oak, roasted caramel, roasted hazelnut, marzipan, and orange peel are presented at the same time. The aromas of honey and flowers also can be faintly discovered among the multi-layered aroma components.

Taste: Wonderful complexity, full-bodied and well-balanced characteristics, and sweetly aromatic are the best expressions to describe the exquisite taste of the Ron Zacapa X.O. Gran Reserva Especial rum (0,7 40% pDD). It is dominated by the flavours of cherry, dark chocolate, dried fruits (mango, raspberry, date, and plum), and spices.

Aftertaste: Extremely intense, leaving a fragrance of oak and spices on the lips.

Acknowledgments: The rums of Zacapa have already earned countless recognition and prizes, for example Zacapa was the first one who was inducted to the Hall of Fame of the International Rum Festival. The Beverage Testing Institute headquartered in Chicago rewarded their drinks with over 95 points.

Consumption suggestion: It is recommended to pour her royal moisture into the most beautiful crystal glass we have. Just be comfortable, close your eyes, and take your time to enjoy each sip of this nectar. There is nothing else you need to do.

Cheers!

 

Ron Zacapa X.O.特级珍藏朗姆酒 (0,7 43% 纸盒)

这款极为奇妙的朗姆酒是在危地马拉的云层之间,海拔为2300米制造的。酒厂所基本的特点在于原料的艺术筛选,发酵,蒸馏,以及混合大师的素养和心血。因此Zacapa目前达到了一种极致的状态。

这款朗姆酒以单筛而发酵的甘蔗蜂蜜为制造,与普遍的基于甘蔗糖蜜的制造方法相比,这种工艺算得上是鲜为人知的。其陈酿方法也不失为独特的过程,所谓索莱拉系统。在用于陈酿的仓库里,三四排木桶相互叠放。由于索莱拉系统的特殊性,装瓶的朗姆酒总是从最低的一排中取出,每次则是最多三分之一的含量。取出的酒被第二排的木桶等量取代,而第二排的木桶的等量则是被第三排的木桶等量代取的。木桶都不是完全密封的,以便木桶里的饮料与空气接触。因此在朗姆酒的表面上将形成一层酵母,为这款朗姆酒增添了一抹迷人的风味。

该酒厂这样才能来保证恒定的风味和质量。除此之外,Lorena Vazquez女性混合大师的技能和心血也促成了Zacapa朗姆酒的成功。本品在3种酒桶中陈酿了: 美国的波本酒桶,西班牙的雪莉酒桶,Pedro Ximenez的橡木桶。

气味: Ron Zacapa X.O.特级珍藏朗姆酒 (0,7 40% 纸盒)所散发出的香气沁人心脾,给予人们难以言表的体验。陈酿时间造成的橡木,烤焦糖,烤榛子,杏仁蛋白软糖和橙皮的香味交叠呈现。另外其背后隐藏的蜂蜜和香花的芳香也让整体更加丰满。

口感:Ron Zacapa X.O.特级珍藏朗姆酒 (0,7 40% 纸盒)对于它的整体口感而言,复杂是值得一提的,不难看出其用料工艺的考究;其中樱桃,黑巧克力,干果(芒果,覆盆子,枣子和李子)和香料的各种味道与层次之间的平衡又拿捏得恰到好处,这点则更是难能可贵了。

后味:极为浓郁,唇齿留香。

国际评价: Zacapa朗姆酒已经被授予了无数奖项,例如Zacapa是第一家进入国际朗姆酒节名人堂的酒厂。在芝加哥,饮料检测所以超过95分的成绩奖励了Zacapa朗姆酒。

饮用建议:建议将这款皇家的饮料倒入您最美丽而精致的水晶玻璃杯中。只要舒服一点,闭上眼睛,慢慢斟酌每一口而已。

干杯!


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!