Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ron Zacapa X.O. Gran Reserva Especial rum 0,7 40% pDD

ron-zacapa-xo-grand-reserva.jpg
ron-zacapa-xo-grand-reserva.jpg
Cikkszám: Ig-00622
Felvéve: 2016-12-17
Módosítva: 2021-04-30
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 67 029 Ft / 1 l
Ár: 46 920 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 46920 Ft 46920

Termékismertető

Ron Zacapa X.O. Gran Reserva Especial rum 0,7 40% pDD

 

Ezeket a csodás rumokat 2.300 méter magasságban, - a felhők között, -  Guatemalában készítik.

Alap tulajdonságok az egész gyárban: művészi szintű alapanyag kiválogatás, fermentálás és lepárlás, hordó kiválogatása, mester keverők alakalmazása. Nos, ezek azok az alapvető minőségi sarokpontok, amiért a Zacapa azzá lett amit ma az üvegekben látunk.

A lepárló 1976¬.-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg.

Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített „cukornádmézből” készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés.

A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig.

Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni. Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Zacapa Rum sikereihez.

A rumot három fajta hordóban érlelik, melyek az amerikai exbourbon, spanyol sherry és Pedro Ximenez tölgyfahordók. A Zacapa XO¬t a többi Zacapa rumhoz hasonlóan Solera eljárással érlelik.

Illat: Ez a rum rendkívül nyitott, intenzív aromavilággal rendelkezik. Egyszerre vannak jelen benne az érett tölgyes jellemzők, az égetett karamell, a pirított mogyoró, valamint a marcipán és a narancshéj jellegzetes aromái is. A háttérben mézes, virágos aromák jelennek meg.

Íz: Csodás komplexitás, telt, kiegyensúlyozott édes zamatok jellemzik. Ízvilágában a meggyes keserűcsokoládé, az aszalt gyümölcsök (mangó, málna, datolya, szilva), valamint az élénk fűszerek intenzív ízek uralkodnak.

Lecsengése hihetetlenül erőteljes, intenzív, melyben a tölgyes, fűszeres jellemzőké a főszerep.

Elismerések: A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.

Így élvezd a poharadban: Ő királyi nedűségét legyünk kedvesek szép, a legszebb poharunkba belemérni, nyugalomba helyezkedve, behunyt szemmel elkezdeni a nap vagy az est fénypontját élvezni, - az apró kortyolgatás megkezdésével. Több tanácsom nincs.

Kedves Egészségedre!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!