Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet Master Distiller's Scotch whisky 1,0 40% pDD

glenlivet_the_master_distillers.jpg
glenlivet_the_master_distillers.jpg
Cikkszám: Ig-00571
Felvéve: 2017-04-12
Módosítva: 2020-04-07
Egység: 1 lBruttó egységár: 21 390 Ft / 1 l
Ár: 21 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21390 Ft 21390

Termékismertető

Glenlivet Master Distiller's Scotch whisky 1,0 40% pDD


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Amerikai tölgyfa hordókban.

Érdekesség: Mr. Alan Winchester keverő mester alkotása, és egyben az ő szaktudását fémjelzi ez a blended, (többféle érlelésű whiskyből kevert) szépséges ital.

Illat: A Glenlivet Master Distiller's Scotch whisky 1,0 40% pDD. Az biztos, hogy kellően sok időt töltött mindegyik alkotó whisky a hordókban, - ez kiviláglik a kipárolgásában az első beleiilatozáskor. Édeskés, malátás, sok aszalt gyümölccsel az aromái között. Kellően lekerekített, nem karcos, inkább nagyon lágy párái vannak. Mogyoró és mandula, dió és kesudió zamata körvonalazódik ki. Citrusos, fahéjas, csokis, kakaós, hordós és fűszeres.  

Íz: A Glenlivet Master Distiller's Scotch whisky 1,0 40% pDD-t Alan Winchester úr úgy alkotta meg - és ez a lényeg - ahogyan az ő ízlése és főleg ízlelő képessége diktálta. Édeskés, picit száraz, még kevésbé tölgyes-csersavas. A maláta jelleg dominál. Csokoládés és lágy karamellás, vaníliás, gyömbéres, diós, mogyorós, mandulás. Mézes, mazsolás, lekváros. Érezhető benne a hordós múlt, a csodás komplexitás, ami a jól megérlelt whisky sajátja. Csuda finoman és selymesen öleli körbe a kóstoló ajkaka és a nyelvet. A keleti fűszerek és a fahéj a többedik kortynál kerül elő.  

Lecsengés: Igen hosszú, édeskés, mandulás, mogyorós, csokis, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét sárgás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Hívd meg a Testvéreidet egy partira, és akkor kedves egészségetekre!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!