Aperol + kiöntő 3,0 11% pDD
Termékismertető
Aperol + kiöntő 3,0 11% pDD
Származás: Olaszország
Gyártó: Gruppo Campari
Alapanyag : Édes narancshéj, Keserű narancshéj, narancs, fűszer és ízesítő növények, alkohol, rebarbara, vörös kínafa.( kinin, kinidin tartalmú gyomorkeserű)
Figyelem ! Ez egy igazi óriáspalack, rengeteg ital kikeverésére elegendő itallal és kiöntővel !
Érlelés: Keveréssel történik.
Illat: Az Aperol Barberei olyan ma már világhírű keserű likőr, amelynek hígított/kevert italai a legnépszerűbbek. Illatai friss, kesernyés, száraz, kissé a meggy, a narancs, mandarin , grapefruit aromái a forró éghajlatot és a meleg légáramlatot juttatják az eszünkbe, na és ennek a hőhatására szolgáló "gyógyszert" - az Aperol Spritz-et. Nagyon jellegzetes aromái finomak, elegánsak, kívánatosak.
Íz: Ez a keserű likőr az olasz, meleg éghajlat remek gyógyírja a meleg érzet orvoslására. Keserű, száraz ízeiben felfedezhető a narancs és mandarin, a grapefruit ízei, némi meggy, a fűszer és az ízesítő-kiegyensúlyozó hatással bíró növények aromái is. Igazi alap-ital, ami okvetlenül megkívánja a hígítást, a keverést, pld. a pezsgő, a prosecco, a szóda hozzáadásával, a szénsavas gyöngyöződéssel - a csodás frissítő, hűsítő hatása fokozódik.
Lecsengés: Kellemes, kesernyés.
Szín: Halvány tűzpiros.
Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg,- hogy tudd milyen az alap likőr! Lehet hűtve is, koktélokban is, az Aperol Spritz pedig világhírű.
Kedves egészségedre, hűtsd le magad!
Érdekesség:
Az Aperol Barberei termék nevében a Barberei szó a család eredeti receptjére utal ( Padova, 1919.-ben alkották meg ) Olyan keserű likőrről beszélünk, amely a nagy hőségek idején valamilyen kevert italban fejti ki igazi frissítő hatását.
Vélemények
Én is értékelek »