Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin 1738 Accord Royal cognac 0,7 40% pDD

remy-martin-accord-royal-1-l.jpg
remy-martin-accord-royal-1-l.jpg
Cikkszám: Ig-00484
Felvéve: 2015-11-10
Módosítva: 2023-06-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 52 743 Ft / 1 l
Ár: 36 920 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 36920 Ft 36920

Termékismertető

Remy Martin 1738 Accord Royal cognac 0,7 40% pDD

 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be és személyes befolyását is latba vetve egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéről exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

A Remy Martin 1738 Accord Royal cognac 0.7 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac, Fine Champagne
Lepárló: Rémy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 10 év
Érlelés módja: Limousin tölgyfahordóban érlelt
 
Illat: Gyümölcs, fahéj, szilva, körte, kandírozott narancs, tölgy illata jelentkezik. rendkívül kerek, összetett finom pára-felhő jellemzi.

Íz: Egy pici korty és elindul a varázslat, érezni lehet a gyümölcsösséget, mazsola, dió, pörkölt mandula, vanília, tölgyfa, fűszerek ízét.

Lecsengés: szárazzá szelídül a kezdeti édesség.

Így kóstold meg ezt a konyakot: Végy pár centet és hagyd kicsit a kezedben melegedni. Szuper ízek, már-már extravagáns aromákat fogsz érezni.

Szép estét !VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!