Termékeink

Sake Shirayuki 0,75 14,5% pDD

sake_shirayuki.jpg
Cikkszám: Ig-00472
7 430 Ft

termekismerteto

Sake Shirayuki 0,75 14,5% pDD


Származás: Japán
Gyártó : Konoshi Brewing Company
Alapanyag: Rizs+forrásvíz


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Illat: A Sake Shirayuki 0,75 14,5% pDD megillatozása a távoli japán nép tiszteletreméltó hagyományőrző tevékenysége miatt is egy nagyon jó feladat, izgalmas várakozás előzi meg. Először is fel kell melegíteni az italt tetszés szerint 5-50 fokra, és utána kezdődjön a páráinak az elemzése. Nos, a Shirayuki zamatai között meg kell említeni a lisztes, alkoholos finom illatokat, a kelt tészta aromáját, némi szamóca és szilva illatot. Kissé cédrusos, némi citromfű is vegyül bele. Enyhén fűszeres, igen selymes, nem karcos, finoman kényezteti az érdeklődő orrot. 

Íz: A Sake Shirayuki 0,75 14,5% pDD megkóstolásai kellő izgalommal tölti el az elsőször sake-t kóstolót. A hőmérséklet 5-50 fok között kell, hogy legyen. Ha erre előkészültünk, akkor az első íz a sake speciális, liszt-élesztő-kelt tészta-tósztkenyér keveréke. Némi citromfű, köménymag is feltűnik, de csak nagyon-nagyon halványan. Szamóca és szilva, főtt kukorica olyan finoman oszlik el, hogy szinte csak "molekulákat" érzünk belőle. Nagyon selymes, nagyon bársonyos, és a végén egy kicsit semleges, semmihez sem hasonlítható utóízekkel. 

Lecsengés: Könnyű és közepesen hosszú, a végén az enyhén édeskés, lisztes utóízzel. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulira fel a haverokkal, poharakat elő, hódoljatok a Távol-kelet szépséges ízeinek! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok