Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenmorangie Duthac Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD

glenmorangie_duthac.jpg
glenmorangie_duthac.jpg
Cikkszám: Ig-00463
Felvéve: 2015-08-28
Módosítva: 2024-02-09
Egység: 1 lBruttó egységár: 41 390 Ft / 1 l
Ár: 41 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 41390 Ft 41390

Termékismertető

Glenmorangie Duthac Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD


Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glenmorangie Whisky Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Ex-whiskys, Bourbon whiskys hordóban, + első töltésű szűz tölgyfahordó, ráadásul egy része a mennyiségnek Pedro Ximenes Sherrys hordóban érlelődik. Így lesz tulajdonképpen blended, azaz kevert whisky. 

Illat: A Glenmorangie Duthac Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD kivételesen egyedi illatokkal örvendezteti meg a kóstoló orrát és a szaglószerveit. Édeskés, olajos, malátás, csak nagyon enyhén füstös, szárított szénás, szárított lucernás, cédrusos, gyógynövényes. Benne vannak az alapgyümölcsök aszalt változatai is: körte, alma, szilva. Narancshéj cukrozottan, némi mazsola és méz. Lekváros és dzsemes zamatok rétegekben törnek fel a páráiból. Selymesnek tűik még az első kortyok előtt. Pörkölt mandula, kicsi kávé és fahéj, csokoládé, vanília, na és persze egy kis tölgyes ódonság is előkerül.  

Íz: A Glenmorangie Duthac Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD első kortya meglepően sok gondolatot ébreszt a meglehetősen összetett és komplex ízei miatt. Édes, égetett cukros, pörkölt malátás, szárított növényes és virágos, kandírozott gyümölcsös (barack, alma, szilva, körte). Van benne mazsola, kicsi méz, némi narancshéj aroma, vanília. Tölgyes, fahordós, dongás, mogyorós, diós, mandulás, pisztáciás. Kevéske gyömbér és ánizs is ott lappang a sokféle zamat között. Nagyon összetet, nagyon bársonyos, kiváló húzású ital. Dícséret az alkotónak!  

Lecsengés: Igen hosszú, édeskés, gyümölcsös, fűszeres, pörkölt ízekkel és dzsemes lecsengéssel a végén tűnik tova.

Szín: Közepesen sötétebb sárgás, de inkább borostyán

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Csapj egy nosztalgia bulit és ezzel a limitált szériás itallal emlékezzetek! Eggs!

Érdekesség:

A Észak-Skócia védőszentjének, Szent Duthac-nak a nevét viselő whisky, a Glenmorangie Duthac Whisky egyedi ízvilága mindenben visszaigazolódik, ha az érlelésre rápillantunk. Ex-whiskys, Bourbon whiskys hordóban + szűz hordót is használnak részmennyiségekben, valamint a Pedro Ximenes Sherry hordókat is.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!