Glenmorangie Signet Single Malt Scotch whisky 0,7 46% faDD
Termékismertető
Glenmorangie Signet Single Malt Scotch whisky 0,7 46% faDD
Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glenmorangie Whisky Distillery
Alapanyag: árpa, gabona
Érlelés: Bourbon amerikai tölgyfahordó, Sherry hordó, vadonat új kiégetett hordó
Illat: A Glenmorangie Signet Single Malt Scotch whisky 0,7 46% faDD: Azzal kezdjük, ami extra ebben a limitált változatban: Hihetetlen csoki-kakós-kávés-tiramiszus illatfelhők! Ez teljesen egyedi! Amikor ettől az "illat sokktól" megnyugodtunk, akkor meg jönnek a nagyon hosszú és 3-féle hordós érlelés "Glenmorangies" párák mint egy kvázi 2. szakasza a megillatozásnak, azaz: Extra dús, mély, összetett, édeskés, mezei és vad virágok illataival telített, malátás, sherrys, hordós, pörkölt fadongás, dzsemes, lekváros, citrusos, narancslekváros és kandírozott narancshéjas. Itt is itt van a méz, mazsola, datolya, füge. Nem maradt ki a pörkölt mogyoró, mandula, dió sem. Kiemelkedően finoman fűszerezett, fahéjas, karamellás.
Íz: A Glenmorangie Signet Single Malt Scotch whisky 0,7 46% faDD. A 3-féle hordó különös vegyítése az érlelés során extra hatással volt az egyébként az alkotóktól elvárt és sokszor megkapott ízekre, mindez mint egy extra zamat özön érkezik meg a kiváncsi ajkakra. Csokis-keserűcsokis-kávés-kakaós-karamellás és csoki tortás aromákkal indítunk, majd jönnek az édes, malátás, nektáros, mézes, gyümölcsös, szárított gyógynövényes, hordós, sherry hordós, pörkölt kókuszos, pörkölt olajos magvas, mogyorós, mandulás, diós és kesudiós jegyek. Óriási íz élményt nyújtó nedűről van szó.
Lecsengés: Kiemelkedően hosszú, csokis-kakaós-kávés, édeskés, vaníliás, datolyás, mézes, fűszeres, sherrys, gyümölcsös, krémes.
Szín: Közepesen sötét sárgás.
Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.
"Felsőbb körökben" csak ezzel kezdj, alább ne add! Eggs!
Érdekesség a www.glenmorangie.com oldalról, ídézet, angolul:
"As Dr Bill, our freethinking Director of Whisky Creation, enjoyed a cup of his favourite Jamaican Blue Mountain coffee, the notion of Signet first came to him. At once his mind filled with spiralling mocha flavours that he could not forget. It would take him years to bring our unprecedented whisky to life. But in its tiramisu tones and melting chocolate, you can taste his most delicious imaginings.
Signet begins with our precious chocolate malt spirit, made just once a year in our giraffe-high stills. Its espresso-like intensity fills our Distillery with aromas more familiar in an Italian coffee bar. Over the years, we temper its power with rare and treasured casks. Bourbon for creaminess. Sherry for sweetness. The spice of virgin charred oak. All balanced by some of the oldest whisky we own. The result? A velvet explosion of flavour. Bursts of bitter mocha, sizzling spice and waves of dark chocolate, mellowed by smooth butterscotch. Whisky, as you have never tasted it before."
Vélemények
Én is értékelek »