Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Angostura Orange Bitter 0,1 28%

angostura_orange_bitter.jpg
angostura_orange_bitter.jpg
Cikkszám: ig-00383
Felvéve: 2014-11-10
Módosítva: 2024-04-09
Egység: 0.1 lBruttó egységár: 58 300 Ft / 1 l
Ár: 5 830 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5830 Ft 5830

Termékismertető

Angostura Orange Bitter 0,1 28%

Származás: Venezuela, illetve Trinidad és Tobago
Gyártó: Angostura Rum Distillery
Alapanyag: Finomított rum + keserű narancs, ízesítő fűszer és gyógynövények

(Részletesen: keserű narancs, támics, szerecsendió, angelika, encián, galgant, kardamon, kínaifa kérge, szegfűszeg + ismeretlen növényi alkotók) 

Érlelés: Keverés, rázás, szűrés, ülepítés, - pihentetés fahordóban. (bourbon, rum, sherry)

Illat: Az Angostura Orange Bitter 0,1 28% abban különbözik az originaltól, hogy plusz megtaláljuk benne az intenzívebb keserű narancs összetéveszthetetlen aromáját. Ez egy világhírű ital, amelyet önmagában nem nagyon fogyasztanak. Illata alkoholos, száraz, fanyar, nagyon fűszeres, gyógynövényes, szárított széna és gyógynövény aromái szálnak fel belőle. 

Íz: Az Angostura Orange Bitter 0,1 28% ízei nem valami vonzóak. Erőteljes keserű narancsos, illóolajos. Száraz, alkoholos intenzíven keserű, szárított növények fanyar és "porszerű" érzése van a kóstoló nyelvnek. Csípős, fűszeres, nem túl élvezetes zamatokkal bír.  

Lecsengés: Hosszú, száraz, keserű narancsos, fanyar.

Szín: Átlátszó, kissé sárgás, narancsos.

Így kóstold meg: Majdnem csak és kizárólag ízesítésre használják: koktélokban, édességekben, süteményekben, ételekben, salátákban.

Csapd fel a koktélos könyvedet és alkoss, de vigyázz, mert ebben a keserű narancs elviheti az ízeket a nagyon keserű irányba! Eggs!

 

Érdekesség:

A Trinidad szigetén található Angostura lepárlót 1824-ben alapították akkor még ízesített keserű italok előállítása céljából.

Az azóta eltelt több mint másfél évszázad során mindinkább a rum készítése vált a lepárló fő profiljává, és ma már nagy mennyiségben termelnek exportra. Azonban a világhírű koktél adalékot is itt termelik.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!