Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dubonnet Rouge 0,75 14,8%

dubonnet_rouge.jpg
dubonnet_rouge.jpg
Cikkszám: Ig-00337
Felvéve: 2014-07-04
Módosítva: 2023-06-29
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 5 800 Ft / 1 l
Ár: 4 350 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4350 Ft 4350

Termékismertető

Dubonnet Rouge 0,75 14,8%

Származás:Franciaország, - de az USA-ban gyártják jelenleg.
Gyártó:Heaven Hill Distillery (USA)
Alapanyag: Szőlő, (kék), bor+borpárlat+gyógynövények+fűszernövények
Érlelés: Saját

Alkohol tartalom: 14,8 % vol


Érlelés: 3 évig fahordóban

Érdekesség: A Francia hadsereg malária problémáira a kezdetekkor Kinint alkalmaztak, de a katonák utálták a keserűsége miatt. 1846.-ban a dolgot John Dubonnet próbálta ezzel a likőrrel megoldani, úgy, hogy kellemes és édes ízt alkotott. Sikert aratott!

Illat: A Dubonnet Rouge 0,75 14,8% a világon mindenhol ismert ma már, különösen az amerikaiak kedvelték meg a franciák után. Kipárolgására a boros, a borpárlatos, narancsos, szegfűszeges illat alapok a legjellemzőbbek. Érezhető még benne, a lime, a grapefruit és a  mango. Tele van gyógynövényes aromákkal, édes, kissé fahéjas, kardamonos, és persze csokis és kakaós is. 

Íze: A Dubonnet Rouge 0,75 14,8% ízeiben rendkívüli harmónia, ízesség, nektárosság, fűszeresség a jellemző. Pont kellemesen édes, üdítő, frissítő hatású. Kékszőlős, hordó dongás, szegfűszeges, fahéjas, kávés, kakaós de mindenek előtt narancsos és lime, grapefruit aromák fedezhetőek fel benne. Kiváló koktélokat lehet belőle keverni. Selymes és lágy, bársonyos. Kicsit hasonlít a magyarok által készített fűszeres vörös forralt borra. Gyógynövényes ízei is kiütköznek.   

Lecsengés: Közepesen hosszú, édes, fűszeres, gyümölcsös.

Szín: Világos-bíbor piros.

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra, de lehet 18-21 fokon, ha éppen úgy kívánod. Azonban koktélokban is extra klasszis!

Örvendeztesd meg a barátaidat és mutasd be nekik ezt a különlegességet! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!