Termékeink

Bacardi Elixir 1862 rumlikőr 0,7 20%

bacardi-elixir.jpg
Cikkszám: Ig-00308
7 390 Ft

termekismerteto

Bacardi Elixir 1862 rumlikőr 0,7 20%

 


Származás: Puerto Rico ( EU-ban palackozva )
Gyártó: Bacardi Distillery
Alapanyag: Cukornádmelasz, cukornád szirup, ízesítő anyagok, fűszerek. A pontos összetétel titkos


Érlelés: Hordós érlelés, (fűszernövények: áztatás, keverés.)

Illat: A Bacardo Elixír 1862 rumlikőr a gyártó első tulajdonosának is a kedvence volt. Rendkívülinek mondhatóak a kipárolgásai. Érezhető benne a cukornádszirup édessége, a pörkölt melaszos, karamellás, mogyorós, mandulás, pörkölt kávés íz. Nagyon finomak a fűszeres aromái, a fahéj, gyömbér, borsikafű, szegfűszeg. Gyümölcsösségére jellemző a cukrozott narancs, mandarin, kandírozott körte illat. 

Íz: Ez a rumlikőr egy igazi kedvenccé válhat az ízei alapján. Édeskés, pörkölt, friss, zamatos. Érezni benne a melaszos cukrosságot és a fahordós érlelés égett-pörkölt aromáit. Csodás őrölt pörkölt kávé, olajos magvak, tökmag, pirított napraforgós ízek teszik nagyon vonzóvá. A fűszerek között kiemelkedő a gyömbér és a fahéj. Nagyon szép, kellemes ital. 

Lecsengés: Kellemes, édes, icipicit fahéjas, mézes.

Szín: Sötét barna.

Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is a koktélokban.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Lehet hűtve is.

Szeresd barátaidat és lepd meg hölgy ismerőseidet !

 

Érdekesség:

 

1862¬ben Kubában Don Facundo Bacardi Massónak az volt a célkitűzése, hogy egy olyan rumot alkosson, ami semmi máshoz nem hasonlítható.

10 éven keresztül finomítgatta receptjét, végül elkülönített egy egyedülálló élesztőtörzset, a BACARDI Élesztőt, melynek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a BACARDI íze változatlan maradjon.

Ezzel a felfedezéssel biztosította, hogy rumjának páratlan aromája ugyanolyan legyen ma, mint 150 évvel ezelőtt volt.

Kidolgozott egy különleges szűrési eljárást is, melyhez trópusi fákból és kókuszhéjból előállított faszén egy titkos keverékét használta.

A Bacardi Elixir 1862 olyan ikonikus ital, amelynek a legjobb érzékeltetése az, hogy a Don is csak ünnepi alkalmakkor és exkluzív vendégekkel fogyasztotta.

 

 Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok