Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

El Dorado 15é rum 0,7 43% pDD

el_dorado_15y.jpg
el_dorado_15y.jpg
Cikkszám: Ig-00301
Felvéve: 2014-05-23
Módosítva: 2023-06-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 32 443 Ft / 1 l
Ár: 22 710 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 22710 Ft 22710

Termékismertető

El Dorado 15é rum 0,7 43% pDD

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

Származás: Guayana
Gyártó: Demerara Distillery
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelés: 15 évig, ex borbon hordókban,

Illat: Az El Dorado 15é rum 0,7 43% pDD megillatozása maga egy élmény és aroma-utazás. A nagyon hosszú 15 éves érlelés megtette jótékony hatását, és létrehozott egy nagyon finom, gyümölcsös, édeskés, fűszeres párájú remek italt. Van benne csokoládé, fahéj, kakaó, pörkölt mogyoró és mandula, dió, pörkölt melasz, mazsola és méz. Kigőzölgése azonnal elkápráztat, érezni a hordó, a karamell, a csokoládé, a kakaó és persze a vanília jellegzetes illatát. Bársonyosak a párái, jól esnek a kiváncsi orrnak!

Íz: Az El Dorado 15é rum 0,7 43% pDD első kortyaiból azonnal megtudhatjuk, hogy ez az egyik legjobb rum arról a környékről. Fűszeres, - fahéj, szegfűszeg, kardamon érződik. Hordós, dongás, pörkölt dongás, melaszos, karamellás, lekváros, kicsit kandírozott szilvás aromák kerülnek elő rétegről rétegre. Nem hiányzik a vanília, a kakaó, csokoládé, pörkölt kávé remek zamata sem. Selymes, dús, olajos, simogató. Gyógynövényes, szárított gyümölcsös, mazsolás és mézes jellegű rétegek bontakoznak ki. 

Lecsengés: Hosszú, elnyújtott.

Szín: sötét barna

Így élvezd a poharadban: Végy egy kristály - ha lehet ólomkristály - szép poharat és kóstold meg szobahőmérsékleten, majd ha úgy gondolod,- jéggel is. Koktélokba mehet, de ott már nem érzed az eredeti remek aromákat. 

Nosza szervezz egy remek, egzotikus amerikai estet a Haveroknak még ma! Egss!

Érdekesség:

Utazzunk el Dél-amerikába, és kukkantsunk be Guayana-ba egy kellemes rumra, az El Dorado márkanévre hallgatóra !

A rengeteg mese szerint az inkáknak volt egy legendás városa, a híres-nevezetes El Dorado. Ez tele volt arannyal, drágakövekkel, de soha senki nem találta meg a szerencsevadászok közül, de a nagy felfedezők is sikertelenek maradtak......

A Demerara lepárlót 1670-ben alapították ebben az egzotikus országban, - Guayanában.

Napjainkig (2018) eltelt 348 év, ami tekintélyes hagyományt jelent. Meg is alkották a cukornádmelaszból az egyik legragyogóbb terméküket a 15 éves érlelésű, amerikai tölgyfahordós (bourbon) csodás rumjukat.

Ez a termék begyűjtött már számtalan nemzetközi díjat.

 

El Dorado 15y rum (0,7 43% pDD)(Angol/English)

Place of origin: Guyana

Producer: Demerara Distillery

Main ingredient: Sugar cane molasses

Method of maturation: In used bourbon barrels for 15 years.

Odour: Experiencing the smell of the El Dorado 15y rum (0,7 43% pDD) is an extraordinary aroma-adventure. The 15-year-long maturation time has created a very fine, delicate, fruity, sweet, and spicy nectar. There is no lack of chocolate, cinnamon, cocoa, roasted hazelnut, almond, walnut, molasses, raisins, and honey, which make the overall impression more multi-dimensional. This aroma-bouquet is followed by the enchanting and characteristic scents of staves, caramel, chocolate, cocoa, and vanilla, which resulted in a smooth and velvety cloud mingling in the nasal cavity.

Taste: The El Dorado 15y rum (0,7 43% pDD) is one of the best rums of the Distillery. First, the spicy cinnamon, cloves, and cardamom tickle the tip of your tongue, then the dense flavours of staves, molasses, caramel, jam, and candied plum show up by layer to layer. The complexity goes further, since the characteristic vanilla, cocoa, chocolate, ground coffee, herbs, dried fruits, raisins, and honey aromas raise the enjoyment to a higher level.

Aftertaste: The aftertaste lasts long and disappears slowly.

Colour: Dark brown

Consumption suggestion: Take a crystal glass, pour in some El Dorado 15y rum (0,7 43% pDD) at room temperature, then try it with ice. You can mix it with other ingredients, but you can no longer feel the original aromas. 

Background: According to the ancient tales, the Incas had a legendary city, the so called El Dorado. It was believed that this city is built on gold and gems, but unfortunately none of the treasure hunters or the great explorers ever found it. In 1670, the Demerara Distillery was founded in Guyana, the hypothetical homeland of El Dorado. Today, this distillery carries the legacy of 347 years. They created their brilliant, sugar cane made product, which was maturated in American oak barrels for 15 years. This product has collected numerous international awards.

 

黄金国朗姆酒15(0,7 43% 纸盒)

品名: El Dorado 15y rum (0,7 43% pDD)

产地: 圭亚那

酒厂: Demerara 酒厂

主料: 甘蔗糖蜜

陈酿方法: 在已用波本桶中陈酿15年。

气味: 黄金国朗姆酒15(0,7 43% 纸盒)的香气称得上是异常迷人了。由于15年的陈酿,精致的同时,把甘甜与辛辣这两种看似背道而驰的味道的完美融合。其中也不乏巧克力,肉桂,可可,烤榛子,杏仁,核桃,糖蜜,葡萄干和蜂蜜的香气,令人应接不暇,橡木,焦糖和香草都将自身的优势在鼻腔里发挥得淋漓尽致,而从气味中所体会到的软腻也仅仅是管中窥豹,可见一斑。

口感: 黄金国朗姆酒15(0,7 43% 纸盒)是酒厂的著名的基础款之一。舌尖轻抿之间肉桂,丁香和小豆蔻的味道交叠呈现,让人无法忽视。紧随其后橡木,糖蜜,焦糖,果酱,蜜饯李子的风味陆续展示,更为立体。因特殊的香草,可可,巧克力,咖啡,草本植物,干果,葡萄干和蜂蜜的妙味进一步提升整体的感受。

后味: 入口后持续时间长,慢慢消失。

颜色: 深棕色

饮用建议: 准备一个水晶玻璃杯,首先倒入几美分室温度下的黄金国朗姆酒15(0,7 43% 纸盒),其次加冰。您可以于其他的成分配合饮用,不过这样无法体验到原始的香气。

背景: 在众多古老的传说里,印加人有一座异常神秘的城市,称作黄金国(El Dorado)。人们曾相信这座城市用于无法尽数的黄金和宝石打造,但是到目前为止,连寻宝人和探险家都没发现过此地。1670年,所谓Demerara酒厂成立于圭亚那,是黄金国的原型。从此347年历史悠久的酒厂创造了辉煌而甘蔗做的佳酿。本品在美国的橡木桶中陈酿15年,也斩获了众多国际的奖项。

干杯!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!