Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Macallan Quest Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD

macallan-quest-1-l.jpg
macallan-quest-1-l.jpg
Cikkszám: Ig-001442
Felvéve: 2022-09-15
Módosítva: 2023-07-06
Egység: 1 lBruttó egységár: 68 980 Ft / 1 l
Ár: 68 980 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 68980 Ft 68980

Termékismertető

Macallan Quest Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Macallan Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: amerikai és európai sherrys hordókban, amerikai bourbonos hordókban és hogshead méretű hordókban (négyféle!) érlelt whiskyk keveréke. 

Érdekesség: Az 1824 elnevezésű kollokció leváltó és egyben belépő tagja ez a Macallan Quest Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD!  

Illat: A Macallan Quest Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD: A kitöltése után érezhető, hogy egy remek alkotásról van szó. Az orrunk itt is kiváló kényeztetésben részesül. A páráiban is nemes, érlelt, almás, nektáros, édeskés-száraz, mezei virágos, akácvirágos, virágmézes zamatok vannak jelen. Le sem lehet tagadni, hogy ez egy Macallan! Nem nagyon füstös, jól megérlelt, édeskés-malátás, kissé élesztős, sherrys, gabonás, dzsemes, égetett tölgyfahordós, datolyás, fügés zamat rétegek azonosíthatóak be. Selymes, citrusos és fahéjas, pörkölt mogyorós, mandulás. Kicsi mazsola és kakaó, csokoládé van benne. 

Íz: A Macallan Quest Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD: Az első illatokról kapott benyomás meg volt, jó volt, jöhet az első korty! Itt is a márka karaktere kiütközik, azaz édeskés-száraz alapja van, pontosan kiegyensúlyozott whiskyt alkottak a mesterek. Malátás, fahordós-tölgyes, cédrusos, sherrys, pörkölt kókuszos, datolyás, fügés, ízek kerülnek a felszínre. Pörkölt mogyoró és mandula valamint kesudió, dió, fahéj, karamell, méz, mazsola, citrusok, finom édeskés fűszernövények, citromfű helye biztos az íz aromák rétegeiben. Selymes, bársonyos, jó húzású whisky.   

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, fahordós, malátás, pörkölt olajos magvas, kissé fűszeres.

Szín: Aranysárga - borostyán

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Egy ilyen palack ital bearanyozza a mai napodat, de hívj Barátokat! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!